Navigere opp
Logg på
Hjelp (nytt vindu)
Stjørdal kommune - Nye Kirkevegen kan komme på plass i år
Hopp til hovedinnhold

Nye Kirkevegen kan komme på plass i år

 

Den siste armen i rundkjøringa på Evja kan nå komme på plass. Det betyr at det trafikkfarlige krysset Kirkevegen - E14 stenges. Byggestart kan det bli allerede i juni.

Etter at rundkjøringa stod klar på Evja har det vært usikkert når Kirkevegen skulle bli koblet på. Det ser nå ut til å være klart etter at kommunen jobber for å få  på plass et spleiselag sammen med Nord - Trøndelag fylke.

 Vegbiten, den nye Kirkevegen, går fra E 14-rundkjøringa ved nedre Lillemo og sørover for påkobling på dagens Kirkeveg sørøst for BUF-etat (U-bygget). 

Grunnen til at det har vært jobbet med å få på plass dette er trafikksikkerhet. - Vi har ønsket å få på plass dette ikke minst av hensyn til dagens trafikkfarlige krysspunkt Kirkevegen/E14, sier Ottar Bjerkås etatsjef Teknisk drift.
 

Kommunen må forskuttere

Stjørdal kommune har hatt et møte med Tor Erik Jensen, fylkesråd for samferdsel i Nord-Trøndelag, for å koble fylkeskommunen på spleiselaget. Fylkesråd Tor Erik Jensen er positiv til utbygginga, men kan ikke love penger. Derfor må Stjørdal kommune forskuttere penger til utbygginga. - Jeg ser klart viktigheten av dette vegprosjektet og vil prioritere det ved rullering av vegplanen i fylket. Men jeg kan ikke garantere hvordan det nye fylkestinget vil prioritere, sier Tor Erik Jensen. 
Saken om det blir byggestart skal behandles av politikerne i Stjørdal både i formannskapet og kommunestyret. Det er politikerne som må gi klarsignal til bygging av den nye Kirkevegen.

 

Veg og gang - og sykkelveg

 

Vegprosjektet har totalt en prislapp på 20 millioner kroner.
Selve vegprosjektet koster rundt 7 millioner kroner. - Men når vi gjør dette anlegget, så tar vi med nytt ledningsnett for vann og avløp. Stjørdal Fjernvarme skal med og også NTE med kabler, sier Bjerkås. Veganlegget skal stå klart på seinhøsten, men det skal først behandles i både formannskapet og kommunestyret før byggestarten kan ta til.

 

Oppdatert: 07.06.2011 08:58
 
 
Stjørdal Kommune
Postboks 133, Kjøpmannsgt. 9, 7501 Stjørdal | Telefon: 74833500 | eDialog | E-post: postmottak@stjordal.kommune.no | Org.nr: 939958851 | Følg oss på Facebook Facebook
Åpningstider: Man-fre 08:00-15:00 | Nettstedskart
Stjørdal Kommune
Postboks 133, Kjøpmannsgt. 9, 7501 Stjørdal. Telefon: 74833500. E-post: postmottak@stjordal.kommune.no Org.nr: 939958851. Følg oss på Facebook Facebook