Stjørdal kommune - Aktuelt - Vårpuss i hagen

Vårpuss i hagen

Snart er det tid for vårpuss i hagen. Og det er noen ting vi ber deg tenke litt på før du går i gang med arbeidet.

​Busker og trær langs gater og veger et godt innslag i boligområder og bynære områder i Stjørdal. Men dårlig sikt kan skape trafikkfarlige situasjoner. Trim hekken og trær så de ikke henger ut i fortau og hindrer fri sikt i veikryss eller ved fotgjengerovergang.
Hekk, busker og trær skal ikke skjule vegmerking, trafikkskilt, gatenavnskilt, lysskilt eller belysning. Husk at alle skal kunne se et barn på trehjulssykkel fra alle retninger, og kunne stoppe. Du kan lese mer om fri sikt og våre anbefalinger i brosjyren Klipp hekk og busker​.

Svartlistede arter
I den norske floraen har vi utfordringer med såkalte svartelistede arter. Det er ikke lov til å bidra til spredning av svartelistede arter, og det er vanlige hageplanter som mange allerede har i hagen.
Den nye forskriften om fremmede arter skal bidra til å redusere spredning, men da må vi alle bidra. Det har blitt forbudt å plante de vanlige hageplantene som du husker fra bestemors hage. F eks. lupin, slirekne, tromsøpalme, rynkerose, enkelte mispelarter og gullregn har nå blitt forbudt å plante. Du finner informasjon om svartlistede arter på Artsdatabanken sine hjemmesider.

Ikke dump hageavfallet hos naboen. Dette gjelder både nabofred og spredning av arter.
Et annet enkelt tiltak er å slutte å dumpe hageavfallet ditt i bekkedaler eller skråninger. Hagefallet skal leveres til Gjenbrukstorget på Sutterøy og ikke dumpes hos naboen. Samme regler gjelder om nabo er privat eller kommunal/ offentlig.
Der er det gratis å levere avfallog de har utvidet åpningstidene sine. Mandag til torsdag er de åpent fra 10 -19. Fredag er det åpent mellom 10-15.
Ha en fin hagehelg

Oppdatert: 09.03.2017 08:02