Stjørdal kommune - Aktuelt - Stjørdal medlem av Trøndelags europakontor

Stjørdal medlem av Trøndelags europakontor

Stjørdal kommune har  valgt å gå inn som medlem i Trøndelags europakontor. Slik ønsker kommunen å gjøre det enklere for bedrifter som har vekstambisjoner mot utlandet.

Næringssjef Tore Rømo sier  at det å gå inn som medlem er et strategisk valg fra Stjørdal kommune.  - Økt globalisering og samhandling har gjort verden mindre. Et medlemskap i Trøndelagskontoret er et aktiv grep fra Stjørdal kommune,  sier Rømo. Han peker også  på at kommunen har bedrifter med internasjonale nettverk, men at de vil gjøre det enklere for bedrifter i kommunen som har vekstambisjoner mot utlandet, eller ønsker å knytte et nettverk i Europa.
Trøndelags europakontor har 11 medlemmer, både kommuner, fylkeskommuner  og private bedrifter er medlemmer. Hovedoppgaven er å hjelpe trønderne å hente mer ut av norges EØS - medlemsskap.Stjørdal kommune ble medlem fra 1. januar 2012.

Rådmann Kjell Fosse går inn som styremedlem i styret, mens Tore Rømo skal være med i kontorets ressursgruppe.

Trøndelags europakontor
Trøndelags europakontor er en kompetansepartner i EU/EØS-spørsmål for trøndersk nærings- og samfunnsliv. Europakontoret hjelper trønderske interesser med å hente mer ut av Norges EØS-medlemskap.

De hjelper trøndersk nærings - og samfunnsliv med informasjon om europeiske rammevilkår. Trøndelags Europakontor er en døråpner for europeiske nettverk og kompetansemiljø i Brussel.
Kontoret ble startet opp som et prosjekt i 2001, og er fra 2006 av en permanent representasjon organisert som Foreningen Trøndelags Europakontor.

Oppdatert: 20.02.2012 09:32