Stjørdal kommune - Aktuelt - Totalforbud mot bruk av åpen ild utendørs

Totalforbud mot bruk av åpen ild utendørs

Det er innført totalforbud mot bruk av åpen ild utendørs i Stjørdal og Selbu kommune fra 22.05.18.

​Brannsjefen i Stjørdal og Selbu kommune nedlegger totalforbud mot bruk av åpen ild utendørs. Ifølge yr.no sitt spesialvarsel er det meget stor skogbrannfare i Selbu kommune og Stjørdal kommune.

Vedtak om totalforbud om bruk av åpen ild

Totalforbudet gjelder inntil det blir opphevet, og dette vil bli varslet gjennom media.

06.06.18 har Brannsjefen besluttet at bruk av grill i Stjørdal kommune, tillates under arrangement. De spesifikke områdene det gis tillatelse for er gågata og torget:

• All grilling skal foregå på ikke brennbar grunn.
  • Ansvarlig for grillingen skal utarbeide en risikoanalyse med tilhørende handlingsplan.
  • Egnet slokkemiddel skal være lett tilgjengelig under grillingen.
  • Varsel om grilling skal sendes til Stjørdal brann- og redningstjeneste.

Vedlegg til vedtak om bålforbud

Totalforbudet innebærer følgende:

• Det er ikke lov å tenne opp små kaffebål, engangsgriller, kulegrill, bålpanner, gassgriller og andre kokeapparat med brennstoff utendørs.
  • Det er ikke lov å grill eller tenne opp bål/ bålpanne i nærheten av skog og mark.
  • Det er ikke lov å tenne opp bål/ bålpanne i strandsonen.
  • Det er ikke lov å tenne bål/ bålpanne eller grille på de vanligvis godkjente og tilrettelagte bål- og grillplassene.
  • Det er ikke lov å brenne hageavfall/ avfall, selv på egen tomt. Dette leveres inn på avfallsmottak.

Forsvarlig grilling med gassgrill under oppsyn i egen hage er lov.

Overtredelser vil bli politianmeldt.

Forbudet gjelder inntil det har kommet nedbør i nok omfang slik at faren for skog, lyng og gressbrann er i kategori «Liten fare» på skogbrannindeksen som er utarbeidet av YR.

Sjekk skogbrannfaren på:

www.yr.no/spesialvarsel/skogbrannfare.html