Stjørdal kommune - Aktuelt - Håmmårsbukta friluftsområde

Håmmårsbukta friluftsområde

Det nye friluftsområdet som er tilrettelagt for innbyggerne i Stjørdal.

​Skilting av adkomst til området er ikke på plass og det vil fortsatt ta noe tid før alt er på plass.  Adkomst sørfra er å følge avkjøring fra E-6 til Steinvikholmen og Aglo, ta av til høyre når du har kommet på vestsida av brua over E-6, ta neste veg til høyre på Tillertoppen og følg veg som er merket som sykkelveg ned Svemarka hvor du tar til venstre over jernbaneovergangen og følger vegen ned bakken til du kommer til porten  og parkeringsplass tilhørende Håmmårsbukta.   Adkomst nordfra er enten i Krokvika like sør for fotoboks hvor en følger grusvei til venstre like etter avkjøringen og kjører fram til jernbaneovergangen eller at en tar av E-6 like før Tillertoppen, tar av til høyre like etter avkjøringen og følger veg merket sykkelveg ned til jernbaneovergangen og kjører vegen nedover til Håmmårsbukta.

Håmmårsbukta friluftsområde er regulert som et bilfritt friluftsområde og tidligere bom er opprettholdt. Utafor bommen er det opparbeidet en parkeringsplass med plass for drøyt 40 biler for besøkende til området. For gående og syklende er det ved siden av bommen åpning  i 1.5 -2.0 meters bredde, denne kan også benyttes av rullestolbrukere.

Vi er ikke ferdig med alt tilretteleggingsarbeid på området. Det er opparbeidet 2 stk h/c parkeringsplasser innafor kaia samt stier ned til fjæra og framtidig gjestebrygge. Endelig adkomstsystem til området som bla. Skal ivareta hensynet til h/c transport er ikke ferdig.

Håmmårsbukta friluftsområde

Oppdatert: 23.02.2015 10:00