Stjørdal kommune - Aktuelt - Steinvik lager ryddes

Steinvik lager ryddes

Nå starter arbeidet med å rydde eiendommen Steinvik lager på Skatval. Det første som gjøres er å rive gjerdene rundt området. Dette blir et fantastisk fint friareal som kan brukes av alle.

Eiendommen Steinvik Lager ligger i nærhten av Steinvikholmen. Den er på 146 da og har 1200 meter strandlinje. Langs det nedlagte jernbanesporet vil det bli mulig å ha en kyststi fram til Langstein kai, på samme måte vil det seinere bli forsøkt å etablere en kyststi mellom Steinvik lager og landarealet på Steinvikholmen og få et sammenhengende kyststi/tursti over Skatval.
Som et første skritt i klargjøring av området er det nå startet arbeid med å rive gjerdene rundt området, Stjørdal Bygdeservice er engasjert til å forestå disse arbeidene.

Høringsforslag

Forslag til reguleringsplan for området er nå ute til høring. Frist for høringen er 16. februar. Det vil i den anledning bli arrangert et åpent møte på AGLO onsdag 8. februar kl 19:00

I  2007 ble eiendommen overført fra Forsvaret v/Skifte eiendom til Direktoratet for naturforvaltning. Det er direktoratet som dekker kostnadene med tilrettelegging av eiendommen til friluftsformål. Stjørdal kommune har påtatt seg forvaltningsansvaret.
Oppdatert: 03.02.2012 11:09