Stjørdal kommune - Aktuelt - Ungdomskriminalitet i Stjørdal

Ungdomskriminalitet i Stjørdal

Ungdomskriminaliteten i Stjørdal kommune øker, og vi ser at ungdommene blir stadig yngre. Disse utfordringene krever godt samarbeid mellom politi, kommunen og andre samarbeidspartnere;- og ikke minst sammen med foreldrene.

I forbindelse med politiets pressekonferanse og ulike presseoppslag i etterkant sender kommunen ut et brev til alle foresatte fra og med 7. klasse og oppover. Her belyses ulike styrker og utfordringer i ungdomsmiljøet i kommunen. De aller fleste ungdommene i Stjørdal kommune er flotte ungdommer som er snille, aktive og ordentlige, men noen ungdommer utfordrer oss.

I Stjørdal kommune har vi en rekke forebyggende tiltak både i barne- og ungdoms- og videregående skoler. Tiltak som tar sikte på å forebygge mobbing, fremme god inkludering, forebygge rus, informasjon om psykisk helse med mer. Vi har dyktige folk i skole og fritid som gjør en god jobb, og vi har mange dedikerte foresatte som er støttende og deltakende både for egne og hverandres barn. Likevel kan vi alltid bli bedre. Vi kan alltid være mer inkluderende, være mer våkne, se mer og gjøre mer.

Ansvaret er vårt sammen; kommunens, skolens, idrettslagets, fritidsklubbens og foresattes. Hvem som kommer først og sist i denne rekka av ansvarlige, kommer an på hvem som ser ungdommen når ungdommen trenger å bli sett.

Vi oppfordrer dere til å ta dere tid til å snakke med ungdommene deres. Diskutere, drøfte og bevisstgjøre. Å være til stede og å bry seg er det viktigste forebyggende tiltaket vi har.

Brev til foresatte fra Stjørdal lensmannskontor og Stjørdal kommune

group-2351896__340.png