Covid-19: Myndighetene anbefaler 4. oppfriskningsdose til alle over 75 år

Norge opplever en ny, stor smittebølge med covid-19. Det nasjonale vaksineprogrammet anbefaler derfor en 4. oppfriskningsdose med koronavaksine til alle som er 75 år eller eldre.

Stjørdal kommune har god tilgang til vaksiner, både Pfizer og Moderna. Nå bemanner vi opp vaksinestasjonen i Kjøpmannsgata 10-12 (den gamle legevakta) som følge av de nye, nasjonale anbefalingene. I uke 27 blir det vaksinering onsdag og fredag fra klokken 08.45 – 15.15. For videre åpningstider se informasjon på nettsiden om koronavaksine.

Time kan du enkelt bestille på helsenorge.no, eventuelt på vaksinetelefonen 477 81 754. Telefonen er betjent mandag og onsdag klokken 09.00-11.00.

Brukere som er bosatt på heldøgns omsorgsinstitusjoner vil få  tilbud om vaksinen der de bor og trenger ikke å bestille time. Det er også viktig å merke seg at dersom du er smittet med covid-19, bør det gå minst 3-4 uker før du tar 4. vaksinedose, gjerne enda litt lengre.

Immuniteten svekkes med tiden – også for vaksinerte

Innbyggere over 65 år vil etter planen få tilbud om en 4. dose rett etter sommerferien.

- Vi hører at mange er syke med covid-19 nå. Det betyr at hver enkelt av oss for tiden sannsynligvis er i kontakt med smitten i familien, på arbeidsplassen og ellers der vi beveger oss. Situasjonen er ikke farlig for folk flest, men er en særlig utfordring for personer med nedsatt motstandskraft.

Immuniteten svekkes med tiden, også for de som har vaksinert seg tidligere, og det er derfor vi trenger en oppfriskningsdose. Dette er spesielt viktig for å beskytte alle med alvorlig, underliggende sykdom, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen

Vaksinetelefonen

Telefonen er betjent fra klokken 09:00 - 11:00 mandag og onsdag.

Hvis du ønsker PCR-test, MÅ du ringe for å avtale tidspunkt.