Erik Fenstad blir ny kommunalsjef Samfunn

- Det er en glede å kunne meddele at Erik Fenstad (53) har takket ja til jobben som kommunalsjef for samfunnsområdet, uttaler kommunedirektør Tor Jakob Reitan. Han beskriver den nye kommunalsjefen som analytisk med høy kompetanse på blant annet bærekraft og sirkulærøkonomi. – Videre har han en uformell lederstil med en lun humor, og det liker vi. Fenstad er utviklingsorientert med en tydelig næringslivsvennlig profil, noe som er svært viktig i denne jobben, sier Reitan som fikk bistand fra Headvisor i ansettelsesprosessen.

Fenstad kommer fra jobben som daglig leder for SG Entreprenør AS i Melhus. Firmaet driver innen vei, vann og avløp, samt riving og miljøsanering. Fenstad har blant annet jobbet som leder i renovasjons- og gjenvinningsbransjen, samt mange år i Telenor som strategirådgiver og analyseleder. Den nye kommunalsjefen har både interesse for og innsikt i idrett- og kulturfeltet som vil bli ett av hans ansvarsområder i kommunen. Han var blant annet leder av Buvik håndballklubb i mange år.

Solid utdannelse og politisk erfaring

Fenstad er sivilingeniør i Industriell økonomi og administrasjon fra NTNU, og han har en master i Technology management. Videre har han studert ved Trondheim ingeniørhøgskole og Hærens tekniske fagskole på Lillehammer.

Fenstad har også vært kommunestyrerepresentant i Skaun kommune i flere år. - Jeg ser frem til å nyte godt av hans erfaring med å jobbe i grensesnittet mellom administrasjon og politikk. Fenstad vil bli en av mine nærmeste ledere, og trer inn i strategiske ledergruppe, avslutter Tor Jakob Reitan som kan røpe at valget av Fenstad var enstemmig i ansettelsesutvalget. Fenstad starter i stillingen allerede 1. oktober.

Motivert av folk som vil noe med kommunen sin

Erik Fenstad selv sier han gleder seg til å starte opp, og ser frem til å bli kjent med sine nye kolleger. - Rekrutteringsprosessen var grundig, og jeg fikk et klart inntrykk av at kommunen består av offensive politikere, ledere og ansatte som vil noe med byen sin. Vi skal gjøre hverandre gode, og jeg håper og tror jeg kan bidra med mye, sier en glad og ydmyk kommende kommunalsjef, Erik Fenstad.

Portrett Erik Fenstad - Klikk for stort bildeErik Fenstad starter som kommunalsjef Samfunn 1. oktober.