Jordskjelvet i Syria og Tyrkia

Jordskjelvet i Syria og Tyrkia

Kjære alle sammen. Bildene og historiene fra jordskjelvet i Tyrkia og Syria gjør et dypt inntrykk på oss alle. Så langt er 20 000 registrert omkomne, mer enn 300 000 mennesker har mistet hjemmene sine. Det er en tragedie som det er vanskelig å ta innover seg.

I dag vil jeg som ordfører i Stjørdal spesielt henvende meg til syrere og tyrkere som bor i Stjørdal, som er rammet av dette.

Read the mayors speech in arabic. (DOCX, 14 kB)

Read the mayors speech in turkish. (PDF, 100 kB)

 

Jeg forstår at det er vanskelig og vondt å ta inn over seg det som har skjedd. Og dessverre er noen av dere personlig berørt og har mistet familie og nære venner. Dere skal vite at vi føler med dere.

Til alle andre stjørdalinger har jeg lyst til å si, det er greit å vise at man bryr seg i en tid som dette. Enten du snakker med din tyrkiske nabo, eller viser omtanke til din syriske kollega.Eller at du på andre måter gir din omtanke til de som er rammet av jordskjelvet i Tyrkia og Syria.

Det finnes mange muligheter til å være med å bidra også gjennom det arbeidet som hjelpeorganisasjonene gjør. Dette ser ut til å bli en av de største jordskjelvkatastrofene i moderne tid. Vi kan bare så vidt forstå hvordan tragedien er for de som opplever den.

Fra oss som står på siden, så vil vi si. Vi føler med dere.