Koronaviruset tar ikke ferie!

Koronaviruset tar ikke ferie!

Vi har så smått gjenåpnet samfunnet. Det er snart sommerferie og mange planlegger å ta ferien andre steder i Norge. I den forbindelse ønsker vi å komme med noen viktige påminnelser og gode tips.

Gode vaner som forebygger smitte

Husk at koronaviruset fortsatt finnes i Norge! Vi ser at mange har senket skuldrene med tanke på smittevernhensyn. Det er derfor viktig å minne om at vi alle bør fortsette med de gode vanene som hindrer deg i bli smittet, eller å spre smitte videre:

  • Hold deg ren på hendene, og unngå å ta deg i ansiktet 
  • Hold deg hjemme om du er syk (selv med små symptomer) 
  • Hold minst 1 meter avstand til andre 

Mange opplever at disse tiltakene har ført til at man generelt holder seg mer frisk og flere bedrifter melder om generelt lavere sykefravær. Atferdsendringen vår som følge av korona har for mange blitt til gode og etablerte vaner, og som det er viktig å fortsette med også fremover.


Test deg kjapt hvis du kjenner symptomer – vi står klar i hele sommer

Stjørdal: ring koronatelefonen på 477 81 754 mandag til fredag kl. 08:30 - 11:00 og 13:00 - 15:00

Selbu: Ring Selbu legekontor på tlf.: 73 81 68 25

Tydal: Ring Tydal legekontor på tlf.: 73 81 58 40

Meråker: Ring Meråker legekontor på tlf.: 74 81 33 30 

Du kan også ringe legevakta på tlf.: 116117
Ikke nøl med å ta kontakt om det er noe, vi er der for deg!

Hvor finner jeg resultatet av testen?


Smittevernråd for ferie og reiser

Får du symptomer på reise, er det viktig at du tester deg der du er, ikke vent til du er hjemme igjen. Gå inn på den gjeldende kommunes hjemmeside, der vil du finne kontaktinformasjon for testing. Får du påvist smitte er det viktig at du isolerer deg for å unngå smittespredning! Tenk derfor over hva du skal gjøre dersom du blir syk på reise og må isolere deg, eller dersom du må i karantene. Husk reiseforsikring.


Vi er i beredskap

Vi følger gjenåpningen av samfunnet og utviklingen av koronasituasjonen tett. Målet er at smitteverntiltakene fortsetter for å forhindre en eventuell smittespredning. Vi ønsker å finne smitte raskt, slik at enkeltpersoner ikke sprer smitte rundt seg unødig. Derfor står vi klare gjennom hele sommeren til å spore opp nærkontakter og beordre disse i karantene straks. Har du mistanke om at du er i kontakt med smitte, så vær ekstra forsiktig med å møte andre på nært hold inntil det er avklart! Slik forsiktighet blant folk har vært svært effektiv for å hindre smitte rundt de tilfellene vi har sett.

 

Vi ønsker dere alle en riktig god og smittefri sommer, og unn deg en kortreist opplevelse i Stjørdal!

Se filmen "Mitt favorittsted er Stjørdal"