Påminnelse før høstferien

Påminnelse før høstferien

Vi har fortsatt en snill smittesituasjon, men de svakeste blant oss er fortsatt like avhengig av at vi alle beskytter dem «i flokk».  

Din årvåkenhet er dine medmenneskers trygghet – du må fortsatt bidra til å ta vare på flokken din! Vi minner om at viruset fortsatt finnes i vårt fylke, ellers i landet og i vårt naboland.

Vi må alle holde igjen sosialt for å gjøre smittespredningen så liten som mulig. De sosiale behovene våre kan være vanskelig å holde tilbake over lang tid, men selv om de smerter er de også de «billigste» for samfunnet!

Vi må også tenke på hvor kritisk det ville vært nå for næringslivet om det blir nedstengelser igjen. Det vil kunne bety flere oppsigelser og konkurser med økonomiske konsekvenser for både ansatte og eiere. 

Følg rådene fra nasjonale myndigheter for privatliv og arbeidsliv, og respekter kravene rundt arrangementer. 

Avstand er helt vesentlig – det må vi tenke på hele tiden også nå i høstferien. Eksempler vi ser i media om smitte ved private selskaper, utesteder, båtreiser og bussturer kunne like gjerne vært her. Vi vil derfor minne om følgende: 

  • tenk over om du behøver å reise og hvor mange du må være tett på  
  • gjør det du kan for å unngå å bli den som smitter andre  
  • hold deg hjemme hvis du er syk (forkjølelse, hoste, halsvondt, tungpust eller feber) 

Etter en ferieperiode må du regne med at de rundt deg har vært nær personer fra alle deler av landet. Har du mistanke om at du kan ha blitt smittet, så hold deg unna andre og bestill en koronatest. Gå til «Digital timebestilling»  eller ringe koronatelefon på 477 81 754. 

Takk for at du tar smittevern på alvor, vi ønsker alle en fin høstferie!