Sigrid Bjørnelv får Kongens fortjenestemedalje!

Sigrid Bjørnelv får Kongens fortjenestemedalje!

«Hjelpen kom fra en dame med et budskap som appellerte til fornuften min. Aldri har jeg møtt på en slik styrke, varme og lidenskap for pasienten sin. Det ble et samarbeid bygget på tillit. Sakte, men sikkert fikk jeg tilbake livet mitt» Slik beskriver en tidligere pasient overlege i psykiatri, Sigrid Bjørnelv.

I går ble hennes innsats gjennom mange år hedret med Kongens fortjenestemedalje. Hun blir av kollegaer beskrevet som faglig sterk og en trygghet. Spesielt trekker de fram tilgjengelighet og tilstedeværelsens hennes. - Når du jobber er det godt å vite at du har Sigrid i ryggen.

Gjennom mange år med forskning, foredrag, undervisning og arbeid har hun alltid lagt vekt på å se hele personen. Ved flere anledninger har pasienter som andre instutisjoner har avskrevet som "umulig å hjelpe" fått den hjelpen de trenger hos Bjørnelv. Hun er en en pioner innen behandling av spiseforstyrrelser.

Medaljen ble overrakt av varaordfører Ole Hermod Sandvik under en feiring med familie, kollegaer og venner på DPS Stjørdal. Vi gratulerer Sigrid masse.

Du kan lese mer om begrunnelsen for utdelingen og om Sigrid på hjemmesiden til Helse Nord-Trøndelag