Trygghetsuka i Værnesregionen

Trygghetsuka i Værnesregionen er godt i gang. Uka gir mange muligheter til å få mer og økt kunnskap om temaet vold i nære relasjoner.

Vi gjennomfører flere foredrag som du kan følge direkte eller gå inn å se i ettertid.

Program torsdag 26. november

Voksne, eldre og vold

• Kl. 10.00 – 11.30   Vold mot voksne og eldre v/ Wenche Karin Malmedal, NTNU
  • Kl. 12.15 – 13.50   Informasjon fra Krisesenteret i Trøndelag v/ Inger Lise Svendgård, Krisesenteret Verdal
  • Kl. 13.30 – 14.30   Hva med voldsutøver? Brøsetmodellen v/ Anne Meisingset m fl, Brøset kompetansesenter

Her kan du følge foredragene (youtube.com)

Formålet med trygghetsuka

Formålet med uka er å øke innbyggere, ansattes og frivilliges bevissthet og kunnskap om:

• voldens omfang
  • årsaker
  • karakter
  • konsekvenser

Trygghetsuka er felles for alle kommunene i Værnesregionen, og er et samarbeid med Fylkesmannen i Trøndelag.

Trygghetsuka er et ledd i kommunenes arbeid med å bekjempe vold i nære relasjoner, og er også et av tiltakene i den lokale handlingsplanen. Formålet med planen er å forene alle gode krefter og samordne kunnskap og tiltak slik at vi blir i best mulig stand til å forebygge, oppdage og handle.

Her kan du se flere filmer om trygghetsuka (youtube.com)