Vi oppfordrer alle innbyggerne med symptomer til å teste seg for covid-19

Vi oppfordrer alle innbyggerne med symptomer til å teste seg for covid-19

For å kunne hindre videre smitte i befolkningen og sørge for god behandling der det er nødvendig, ønsker vi å få testet så mange som mulig av de med mistenkt covid-19. Vi har derfor utvidet testingen.

Vi har behov for mye kunnskap om hvordan smitte kan øke og spre seg i klynger videre. Nå har vi bra kapasitet til å sjekke alle med symptomer på luftveisinfeksjon eller feber av ukjent årsak. For å få avklart om noen av våre innbyggere allerede er smittet, og forhindre videre smitte, er prøvetaking et viktig verktøy.

Testing

Har du behov for kun å ta en test, ring koronatelefonen direkte på 477 81 754. Denne telefonen er betjent mellom klokken 08:30 - 11:30 og 13:00 - 15:30 på hverdager og gjelder kun for innbyggere i Stjørdal. Har du behov for legehjelp, ring fastlegen din eller legevakta.

Det er svært viktig at alle som har feber, forkjølelse, vond hals eller symptomer på luftveisinfeksjon, raskt går hjem og holder seg hjemme. Kunnskapen vi har så langt tyder på at man er mest smittsom dagene rundt sykdomsstart og raskt blir mindre smittsom når symptomene er borte. 

Hvor finner jeg resultatet av testen?

Husk de 4 hold-reglene

Det er fortsatt veldig viktig at hver enkelt av oss opprettholder de generelle smittevernreglene:

  1. Hold deg ren på hendene og unngå å ta deg i ansiktet
  2. Hold deg hjemme hvis du er syk
  3. Hold avstand til andre
  4. Hold kontakt med dine eldre slektninger og venner

For kun testing: ring koronatelefonen Stjørdal på 477 81 754 mellom klokken 08:30 og 15:30 på hverdager.

For legehjelp: ring fastlegen din eller legevakta.