Logg på
Hjelp (nytt vindu)
Hopp til hovedinnhold

Idrett og naturopplevelser

 I Stjørdal finnes det mange idrett- og naturopplevelser.

VM rallycross.jpg

VM i Rallycross - Lånkebanen

Stjørdal har de siste årene vært åsted for EM i Rallycross. Fra og med 2014 er dette arrangementet oppgradert til VM-status. Dermed blir Lånkebanen på Hell en av få VM-arrangører i verden. 

Tilgjengelighetsguiden 

På denne kommunale siden finner man en informativ oversikt over ulike turdestinasjoner i kommunen, alt fra skihytter til småbåthavna. 

Stjørdal Golfklubb - 18-hulls golfbane 

I Stjørdal er det lokalisert en flott 18-hulls golfbane.

Stjørdalshallen 

Stjørdalshallen ble åpnet i 2012, og er Stjørdals storstue når det kommer til sportsarrangement. 

Klatring i Stjørdal 

Et av Nord Europas beste sportsklatredrag for hard og bratt klatring ligger på Hell i Stjørdal kommune. Feltet ligger på nordsiden av Tønsåsen, og består av en ganske stor og bratt fjellvegg. I tillegg til dette finnes en stor innendørs klatrevegg i tilknytning til Stjørdalshallen. 

Gode tips til opplevelser i naturen - Kjentmann.no

Dette er en nettside som spesialiserer seg på naturopplevelser i Stjørdal og regionen rundt. Her finnes uttallige tur- og andre tips.

Andre turtips finner du på: dnt.no - ut.no - njff.no 

Stjørdalselva

Stjørdalselva med sideelvene Forra og Sona, et av de mest lakseførende vassdrag som munner ut i Trondheimsfjorden. Fra utløpet like ved Værnes Lufthavn strekker den seg over 50 kilometer østover mot svenskegrensen.

Stjørdal jakt og fiske

Stjørdal Jeger- og Fiskerforening (SJFF) jobber aktivt for å tilrettelegge forholdene i Stjørdal kommune for jakt- og fiskeinteresserte. SJFF forvalter over 30 km med fiskevald i Stjørdalselva og Forra under mottoet "Laksefiske for alle". Foreningen har årlige avtaler med private grunneiere og tilbyr laksefiske på ca 40 vald. 

Fjellstyrehyttene

Hos fjellstyrehyttene kan man leie hytter i Stjørdal kommune og regionen for en rimelig penge.

Pilegrimsleden

Finn din egen tur og gå en av pilegrimsledene eller St. Olavsvegene til Trondheim.

Forbordsfjellet

Det best besøkte utsiktspunktet i Stjørdal er utvilsomt Forbordsfjellet på Skatval. Fra 600 m.o.h. har man herfra fantastisk utsikt i alle retninger; Frosta og Tautra, Stjørdal, samt mot Levanger, Trondheim og Meråker. Sommers tid er det fin bomvei helt opp til toppen. Avkjørsel fra E6 ved Skatval kirke, ca. 8 km nord for Stjørdal sentrum.

Hessjøen

Hessjøen er nok den meste populære utfluktsplassen for de som bor i den sentrumsnære delen av Stjørdal. Fra P-plassen er det flott sti inn til Hessjøen. Lengde 2,4 km og fint terreng. Stien er bred og tilrettelagt for sykkel, barnevogn og rullestol. Det er flere benker langs stien. Populær badeplass på varme sommerdager.

Sortasringen turstier

Sortasringen har over 20 km godt merkede stier med hvilebenker, rasteplasser og gapahuker. Her finnes informasjonstavler og opplysninger om historiske hendelser, gamle hustufter og fornminner. ​​


Besøkskart for Stjørdal, Frosta, Meråker og Storlien

​​

Oppdatert: 20.08.2018 12:27
Nei
 
Stjørdal Kommune
Postboks 133, Kjøpmannsgt. 9, 7501 Stjørdal | Telefon: 74833500 | eDialog | E-post: postmottak@stjordal.kommune.no | Org.nr: 939958851 | Følg oss på Facebook Facebook
Åpningstider: Man-fre 08:00-15:00 | Nettstedskart
Stjørdal Kommune
Postboks 133, Kjøpmannsgt. 9, 7501 Stjørdal. Telefon: 74833500. E-post: postmottak@stjordal.kommune.no Org.nr: 939958851. Følg oss på Facebook Facebook