Navigere opp
Logg på
Hjelp (nytt vindu)
Hopp til hovedinnhold

Aktiviteter og attraksjoner

 Denne siden inneholder informasjon og lenker til attraksjoner og aktiviteter i Stjørdal.

 

kimen-utvendig.jpg 

 

Kimen kulturhus

I august 2015 åpnet Kimen kulturhus i Stjørdal. Huset inneholder flere funksjoner som bibliotek, kino, kirke, ungdomsklubb, cafe og scener. Kimen er en kulturell storstue for Stjørdal og regionen. Kimen kino finner du i kulturhuset.

Hegra festning

Hegra Festning i Stjørdal kommune er et nasjonalt minnesmerke som årlig besøkes av ca. 20 - 25.000 personer. Anlegget er intakt med skyttergraver, kanoner, tunneler, oppholdsrom, kommandotårn m.m.)

Hjelseng gård / Langøra kaffebrenneri / Stjørdalsbryggeriet

Hjelseng gård huser både et gårdsmuseum, en lokal landhandel, kaffebrenneri og Stjørdalsbryggeriet.

Lokalt, kortreist og smakfullt er stikkordene for tilbudet. I kramboden finner du stjørdalsbryggeriets produkter og kaffe fra Langøra kaffebrenneri. Det er også mulig å smake på produkter, få omvisning og leie lokaler. Åpningstider finner du på deres hjemmesider.

Route 26​

Route 26 består av 11 gårder langs fylkesvei 26 på sørsiden av Stjørdalselva. De tilbyr aktiviteter for hele familien. Kunst, interiør, mat, dyr, garn, landlig idyll og mye mer. 

Steinvikholmen Slott

Innerst i Trondheimsfjorden har borgruinene i 470 år gjemt på en av de viktigste hendelser i Norgeshistorien; Maktspillet om landets politiske og religiøse trone med erkebiskop Olav Engelbrektsson i hovedrollen. Muligheter for omvisning hele året.

Helleristningsfeltet på Leirfall

I ei sørvendt li på Leirfall i Stjørdal, finnes et sted som setter besøkeren i direkte forbindelse med bronsealderens samfunn og religion. Vest for Leirfallbekken ligger flere bergflater overstrødd med figurer banket inn i en fjern fortid. Disse utgjør en av Nord-Europas største bergkunstattraksjoner og befinner seg i dalføret som rommer rundt 10 % av all kjent bergkunst i landet vårt.

Opera Trøndelag 

Opera Trøndelag er en distriktsopera som skal fremme interesse og utbredelse av musikkteater regionalt med hovedvekt på opera.

Operaen Olav Engelbrektsson ble oppført for første gang i 1993 på Steinvikholm Slott. Første gang ble det oppført som musikkdramaet Lucie. Libretto er av Edvard Hoem og musikk av Henning Sommerro.

Blues in Hell

Blues in Hell ble etablert i 2008. Festivalen arrangeres første helg i september, og "hovedscenen" er på Hell stasjon - kun 10 meter fra jernbanespor nord, sør og øst! Deler av arrangementet holdes også i Kimen kulturhus.

Stjørdal museum

Stjørdal museum Værnes holder til i vakre omgivelser på Værnes gamle prestegård. I den gamle prestegårdsbygningen fra 1820 kan du se rom innredet med ulike stilpreg; barokk, nyklassisisme, historisme, jugend og folkekunst. Utenfor kan du vandre i Prestegårdshagen, et historisk hageanlegg i engelsk landskapsstil fra 1800-tallet. Ulike arrangement og utstillinger gjennom året.

Hoset kultursti

​I flere år har arkeologer jobbet med området i Ytteråsen og gjort funn som er over 1 000 år gamle. Nå er det laget en sti på ca 1,5 km, som går i et område rikt på kulturminner. Informasjonsskilt om jernvinner, gravhauger og tufter i området er utarbeidet av arkeolog Linn Eikje. Det fins mange små gravhauger her, og andre spor etter virksomhet i tidligere tider. Kulturstien er et resultat av arbeid med Hoset Oldtidsgård.

Lokstallen

Lokstallen er et kunst- og kulturverksted plassert midt i Stjørdal sentrum. På Lokstallen kan du jevnlig oppleve spennende forestillinger, konserter og utstillinger. Scenekunst er blitt en av de største aktivitetene.

Stjørdal Bibliotek

Stjørdal bibliotek finner du midt i Stjørdal sentrum lokalisert i Kimen kulturhus. Her kan du lese og leie bøker, lydbøker, musikk og filmer. Du kan også skrive ut og kopiere papirer.

Værnes kirke

Det eldste bygget i Stjørdal er også det mest høgreiste. I hele Norge finnes det knapt noe annet byggverk av tilsvarende alder, som fortsatt er i bruk. Omvisning for grupper hele året, henv. Stjørdal museum Værnes.​​

 

Besøkskart for Stjørdal, Frosta, Meråker og Storlien​​

​​​​​​​

Oppdatert: 20.03.2018 20:49
Nei
 
Stjørdal Kommune
Postboks 133, Kjøpmannsgt. 9, 7501 Stjørdal | Telefon: 74833500 | eDialog | E-post: postmottak@stjordal.kommune.no | Org.nr: 939958851 | Følg oss på Facebook Facebook
Åpningstider: Man-fre 08:00-15:00 | Nettstedskart
Stjørdal Kommune
Postboks 133, Kjøpmannsgt. 9, 7501 Stjørdal. Telefon: 74833500. E-post: postmottak@stjordal.kommune.no Org.nr: 939958851. Følg oss på Facebook Facebook