Stjørdal kommune - Enheter - Etat teknisk drift - Stjørdal Brann- og redningstjeneste - Nyheter - 9 av 10 har ikke avtalt møtested i tilfelle brann!

9 av 10 har ikke avtalt møtested i tilfelle brann!

9 av 10 nordmenn har ikke avtalt med sine nærmeste hvor de skal møtes utenfor boligen hvis det begynner å brenne, i følge en fersk undersøkelse.

- Det er skremmende at så få har avtalt et trygt møtested utenfor boligen. Ved brann er det lett å komme bort fra hverandre i kaoset som oppstår. Vårt skrekkscenario er at folk løper tilbake inn i brennende hus for å lete etter familiemedlemmer som har kommet seg ut andre veier, sier konserndirektør Line Hestvik i If Skadeforsikring.

Barnefamilier er noe flinkere enn andre, i følge undersøkelsen som er utført for Brannvernuka 2012 av TNS Gallup nylig. 16 prosent av familier med barn har gjort avtale om utendørs møtested i tilfelle brann. Aller flinkest er de som faktisk gjennomfører brannøvelser i eget hjem. Av disse er det nesten halvparten som har et fast møtested utenfor boligen.

Betydningen av brannøvelser står sentralt i den landsomfattende Brannvernuka. I tillegg til åpen dag på brannstasjonene, avholdes det en nasjonal brannøvelse med over 560 000 deltakere fra bedrifter, skoler, barnehager, helseinstitusjoner, asylmottak, offentlige kontorer og privathusholdninger landet rundt.

- Barna har brannøvelser i barnehagen og på skolen, mens mange voksne har jevnlig øvelser på jobb. Men det er hjemme vi oppholder oss mesteparten av døgnet, og det er der brannfaren er desidert størst. Derfor burde det være opplagt at vi har brannøvelser hjemme også, sier adm. direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening. Han oppfordrer særlig alle barnefamilier til å bli med på den nasjonale brannøvelsen.

Brannstasjonenes åpen dag er lagt opp som en familieaktivitet. Her får barn og voksne opplæring i hvordan de kan sikre hjemmet mot brann. Kampanjen arrangeres av brannvesenene, Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring. Oversikt over hvilke brannstasjoner man kan besøke, finnes her: www.brannvernuka.no/Apen-dag-pa-brannstasjonen

(artikkelen er hentet fra brannvernforeningen sin hjemmeside.)
Oppdatert: 03.10.2012 14:37