HMS for borettslag

HMS-arbeid er lovpålagt gjennom "Forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter". Denne forskriften gjelder også boligselskaper som borettslag, sameier og vel, representert ved styret.

Det innebærer at styret i boligselskapet skal kartlegge hvilke ulykker og uønskede hendelser som kan inntreffe, og gjennomføre tiltak for å hindre at slikt skjer.

HMS-arbeid i boligselskaper betyr:
» Å verne om liv, helse og materielle verdier
» Å skape et godt og trygt miljø

Vi vet at mange styreledere og styremedlemmer i boligselskaper er usikre på hvilket ansvar de egentlig har innen helse, miljø og sikkerhet. Norsk brannvernforening og Tryg Forsikring har derfor utarbeidet et gratis undervisningsopplegg om HMS-arbeid i boligselskaper. Opplegget består av brosjyren "Ta sikkerheten på alvor!" og et gratis e-læringskurs (se nedenfor). Vi håper dette vil være til hjelp og inspirasjon, slik at du kan bidra til gode og trygge boforhold i boligselskapet!

Gratis e-læringskurs
Vårt e-læringskurs gir en fin innføring i hvordan styret enkelt kommer i gang med HMS-arbeidet. Kurset er interaktivt, enkelt i bruk og tar bare cirka en time å gjennomføre. Dette kan du gjøre når som helst og fra hvilken som helst datamaskin med internettilgang. Tar du utfordringen?

Last ned andre hjelpemidler
Her har vi samlet noen skjemaer, veiledninger og forslag til plakater som kan være til hjelp i HMS-arbeidet. Tilpass gjerne etter eget behov.
» Skjema for risikoanalyse: PDF | Excel
» Skjema for planlegging av HMS-tiltak: PDF | Excel