Navigere opp
Logg på
Hjelp (nytt vindu)
Hopp til hovedinnhold

Studenter advares mot brannfeller

 Rekordmange studenter står uten bolig ved inngangen til høstsemesteret. Norsk brannvernforening og SBRT advarer studenter mot å leie hybelleiligheter som ikke oppfyller lovpålagte krav til brannsikkerhet.

                

- Det er boligeiers ansvar å sørge for at de lovpålagte kravene til brannsikkerhet er oppfylt. Dessverre er det en del utleiere av hybelleiligheter som slurver med dette.
Før man inngår leieavtaler, bør studenter og skoleungdom i første rekke forsikre seg om at hybelleiligheten har minst to rømningsveier. Som regel vil disse være utgangsdør pluss et vindu av tilstrekkelig størrelse og som kan åpnes.
 
- Dersom hybelleiligheten ikke har tilstrekkelig med rømningsveier, bør man uansett se seg om etter andre alternativer. Selv om husleien er aldri så gunstig.
 
Ellers gjelder de samme kravene til brannsikkerhet i hybelleiligheter som for boliger generelt. Det innebærer at hybelleiligheter skal ha minst én fungerende røykvarsler, samt slokkeutstyr i form av husbrannslange eller håndslokkeapparat.
Brannvernforeningen henstiller alle boligeiere som leier ut hybelleiligheter om å ivareta brannsikkerheten til sine leietakere. Skulle leiligheten likevel mangle røykvarsler eller slokkeutstyr, er leietaker i sin fulle rett til å kreve at boligeier får dette på plass.
 
- Dersom boligeier neglisjerer et slikt krav, er det vår anbefaling at leietaker selv går til anskaffelse av utstyret og trekker kostnadene fra ved innbetaling av husleie.
 
Lurer du på noe i denne forbindelse?
Kontakt: Leder forebyggende: Jarle Engan
Mob: 482 88 917
 
(artikkelen er hentet fra Norsk Brannvernforening sine hjemmesider)
Oppdatert: 21.08.2012 11:17
 
 
Stjørdal Kommune
Postboks 133, Kjøpmannsgt. 9, 7501 Stjørdal | Telefon: 74833500 | eDialog | E-post: postmottak@stjordal.kommune.no | Org.nr: 939958851 | Følg oss på Facebook Facebook
Åpningstider: Man-fre 08:00-15:00 | Nettstedskart
Stjørdal Kommune
Postboks 133, Kjøpmannsgt. 9, 7501 Stjørdal. Telefon: 74833500. E-post: postmottak@stjordal.kommune.no Org.nr: 939958851. Følg oss på Facebook Facebook