Studenter advares mot brannfeller

Rekordmange studenter står uten bolig ved inngangen til høstsemesteret. Norsk brannvernforening og SBRT advarer studenter mot å leie hybelleiligheter som ikke oppfyller lovpålagte krav til brannsikkerhet.

- Det er boligeiers ansvar å sørge for at de lovpålagte kravene til brannsikkerhet er oppfylt. Dessverre er det en del utleiere av hybelleiligheter som slurver med dette.
Før man inngår leieavtaler, bør studenter og skoleungdom i første rekke forsikre seg om at hybelleiligheten har minst to rømningsveier. Som regel vil disse være utgangsdør pluss et vindu av tilstrekkelig størrelse og som kan åpnes.

- Dersom hybelleiligheten ikke har tilstrekkelig med rømningsveier, bør man uansett se seg om etter andre alternativer. Selv om husleien er aldri så gunstig.

Ellers gjelder de samme kravene til brannsikkerhet i hybelleiligheter som for boliger generelt. Det innebærer at hybelleiligheter skal ha minst én fungerende røykvarsler, samt slokkeutstyr i form av husbrannslange eller håndslokkeapparat.
Brannvernforeningen henstiller alle boligeiere som leier ut hybelleiligheter om å ivareta brannsikkerheten til sine leietakere. Skulle leiligheten likevel mangle røykvarsler eller slokkeutstyr, er leietaker i sin fulle rett til å kreve at boligeier får dette på plass.

- Dersom boligeier neglisjerer et slikt krav, er det vår anbefaling at leietaker selv går til anskaffelse av utstyret og trekker kostnadene fra ved innbetaling av husleie.

Lurer du på noe i denne forbindelse?
Kontakt: Leder forebyggende: Jarle Engan
Mob: 482 88 917

(artikkelen er hentet fra Norsk Brannvernforening sine hjemmesider)
Oppdatert: 21.08.2012 11:17