Logg på
Hjelp (nytt vindu)
Hopp til hovedinnhold

Arkiv

 

14.02 | Ugler i mosen

Teaterkompaniet Konstellasjonen viser den fantastiske forestillingen"Ugler i mosen".
En interaktiv forestilling med humor og spenning!
Målgruppe: 1.-4.klasse
Tid: 13.00 og 15.00
 
Pris: 50,-/100,-
 
Scenografi og kostyme: Jenny Hilmo Teig, Teateratelier. 
 
Denne forestillingen er en del av Stjørdal kommunes program "Scenekunst for barn" og
støttes av Norsk Kulturråd.
 
 
 

25.01 | Seks sopraner og ingen tenor -en gallakonsert

Endelig har det lykkes de seks sangerinnene å rydde tid til dette overflødighetshornet av en soprangalla. Nå har de gravd i notebunkene og kommet fram til en konsertpakke med et glitrende og høyst variert repertoar. Gjennom flere helger har de murt seg inne på øvingsrommenene og parret seg i større og mindre konstellasjoner. På gallakonserten presenterer de både ensemblesanger fra operalitteraturen og rene solosanger.
 
En ekte sangerinne har gjerne et utall gallakjoler i kleskottet, gjerne i flere størrelser. Noe av prøvetiden har derfor også vært viet et overblikk over kjoleparken, for en sopran synger aldri en hel konsert i samme antrekk.
Det er altså en herrefri stab som er ute på turné. Savnet av en tenor har gjennom hele prøveperioden vært til stede, men for å unngå kniving og usunn konkurranse blant regionens tenorer, har damene valgt å stille uten maskulin stemmeprakt. Sopranene er seg også bevisste at knapt noe sanglig manneben ville stått løpet sammen med dem. De er alle sterke både i kropp og uttrykk.
 
Velkommen til gallakonsert!
Billettinfo kommer snart!
 
 
 
 

18.01 | Gullfrosken

Den lille gullfrosken får det ærefulle oppdraget å stanse kongen som hugger ned regnskogen og er i ferd med å ødelegge livet der.
En interaktiv teaterkonsert for barn fra fem år og oppover.
 
tid: 13.00
      15.00
 
http://sceneweb.no/nb/production/39242/Gullfrosken-2014-5-3
 
mer info kommer
 

15.01 | KLINSJ

Workshop/forestilling
 
KLINSJ av Katja Brita Lindeberg.
 
I et grenselandet mellom performance og moderne klovnekunst viser Katja Lindeberg og Magnus Børmark forestillingen Klinsj. Her blandes en brutal boksesport med anarkistisk klovnelogikk til en times svett boksekamp. Castingen består av et intetanende publikum, en leken musiker og en selvutnevnt missforstått klovn. I nært samspill med klovnen leker musiker Magnus Børmark seg med instrumenter, samplere og effekter og skaper et originalt lydbilde til den pågående kampen.
 
Klinsj er en sår, men helsprø, forestilling om ei jente som har bestemt seg for å slutte å unnskylde seg selv. I møtet mellom klovnen og samfunnets normer og forventninger oppstår flere spørsmål om vår måte å være sammen på. Det blir en annerledes klovneforestilling som kanskje også vil snu opp ned på gjengse forestillinger om det å være klovn. Noen mener nemlig at klovnene finnes for å minne oss på hva det vil si å være menneske.
 
Kulturverksted for ungdom tilbyr ungdommer en gratis workshop med Katja, inkludert forestillingen KLINSJ samme kveld.
 
 
For mer info: 90121585
 
 

04.12 | Prøysens verden for alle

Rockheim inviterer til «Prøysens verden for alle!» – På Lokstallen!
 
Konserten er den offisielle avslutningen av grunnlovsjubileet i Trondheim.
 
Prosjektet går ut på å la barn av det nye Norge, det vil si barn av innflyttere/innvandrere, fremføre Alf Prøysens sanger. Her dukker det også opp Stjørdalinger! Mer info følger!
Musikere på prosjektet er:
  • Jovan Pavlovic – musikalsk leder, trekkspill
  • Rolf Martin Snustad – saxofon
  • Kriss Stemland – tangenter
  • Bp Hovik – trommer
Prosjektleder og musikalsk instruktør: Anne Fossen.
 
Rockheim vil la lyden av det nye Norge få definere Norges nasjonalskald på ny!
Arrangementet støttes av Trondheim kommune og Musikk og ungdom.
 
 
 

29.09 | Paragraf 113

Den kulturelle skolesekken tilbyr skoleelever denne forestillingen som omhandler grunnlovens paragraf 113
 
Som ung i dag skal du leve med grunnloven og demokratiet i fremtiden, det er kanskje en dag du som skal forme den. Morgendagens statsråder går på videregående skole i dag. For 200 år siden fikk vi en grunnlov. Hvorfor fikk vi en grunnlov i 1814? Hva har den å si for oss i dag? Teller vår stemme i demokratiet? Tør du bruke din stemme? Hvem fikk stemme i 1814? Hvilke stemmer finner vi fra unge menne...sker fra 1814 i arkivene? Det handler om å se seg selv i et perspektiv på to hundre år; det kunne vært meg da, og det kunne vært annerledes nå.

§113 er skoleverksteder og en teaterforestilling for ungdom i videregående skole.
 
Målet er å formidle og aktualisere arkivmateriale på nye måter, med spennet mellom 1814 og 2014 som et springbrett for å undersøke hva demokratiet betyr for unge mennesker i dag. Prosjektet er initiert av Riksarkivaren som en del av den nasjonale
jubileumsmarkeringen for Grunnloven i 2014.
 
 
Medvirkende:

Skuespillere: Ståle Tørring, Siri Schnell Juvik og Katja Brita Lindeberg

Dramatiker: Kristofer Blindheim Grønskag
Komponist: Magnus Børmark
Instruktør: Nora Evensen
Scenograf: Marie Steen Lôwendahl
Kostymedesigner: Jenny Hilmo Teig
Lysdesigner: Eirik Brenne Torsethaugen
Produsent: Ane Wennevold
Prosjektkoordinator Statsarkivet i Trondheim: Tone Håseth
 
 
 
 
 

29.11 | Konsert med Bengalo

Bengalo i konsert med unge verdensmusikere fra Palestina, Balkan og Norge.
 
Opplev en heftig konsert med musikk fra Balkan/Midtøsten og Norge
 
For hele familien!

I disse tider, hvor Trøndelag og hele Norge preges av
Romaniproblematikken og utfordringer rundt integrering av innvandrere, ønsker vi i Bengalo gjennom musikken å formidle historier til enkeltpersoner som representanter for disse utsatte gruppene....
Musikken de spiller har en lang tradisjon, og er noe av det mest verdifulle de har i forhold til sin identitet.
Likevel har vi i et fellesskap, gjennom en flerårig prosess klart å flette inn deres og vår musikk i et felles musikalsk utrykk som kjennetegnes av et distinkt særpreg og et høyt musikalsk nivå.
Dette utrykket gjenspeiler samfunnet for øvrig: mangfold, multietnisitet og et globalt syn på verden.
Det er dette vi ønsker å formidle under våre konserter i Nord-Trøndelag og andre steder i Norge.
Det Nordtrønderske publikum vil derfor få en sjelden musikalsk opplevelse som best kan beskrives med ordet, ”grenseløs”.

Pris: 200,- (ordinær), 100,- (student/barn)

Billetter selges gjennom Stjørdal kino (www.stjordalkino.no)
Passer for hele familien :-D

Kaffesalg (kontant)
 
 
Tidspunkt: 18.00
 
 
 
 
 

06.02 | Vendepunkt (DKS)

Den kulturelle skolesekken, Nord-Trøndelag Fylkeskommune presenterer her teaterforestillingen "Vendepunkt".
 
OM FORESTILLINGEN:
 
Vendepunktet er det punktet da det snur, når forandringen er uunngåelig, når det ikke er en vei tilbake. Slik har det vært til alle tider: I vendepunktet blir konsekvensene av dine eller andres valg tydelige. Men hva påvirker deg til å ta de valgene du tar?
Teaterforestillingen Vendepunkt undersøker ungdoms kraft til å endre. Fra arkivene på Dora har vi hentet frem fortellinger om mennesker som står overfor ulike valg i livet. I tillegg har ungdom fra hele Trøndelag bidratt med tekster og innspill til forestillingen. Det har blitt en fortelling som handler om vendepunkt til alle tider. Gjennom å lage teater basert på hendelser fra fortiden ønsker vi å
sette fokus på arkivene som kulturell og demokratisk ressurs.
 
Idé/opplegg:
Marte Huke, Lene Helland Rønning og Arkivsenteret Dora
 
Skuespillere:
 
  • Elizabeth Piro Volan
  • Ingvild Meland
  • Janne Brit Rustad
  • Andreas Medbøe Thoresen
  • Jonas Nerland

 

 

18.11 | Man er jo bare et menneske

Coopertest presenterer forestillingen "Man er jo bare et menneske"
 
Tidspunkt: 19.00
 
Hva er ondskap? Hvordan kan vi snakke om ondskap? Hvor starter den og hvordan begrense den? Svaret ble: "Man er jo bare et menneske".

Selve begrepet ondskap er diffust, og bruken er så varierende at vi kanskje hadde klart oss bedre uten. Samtidig synes begrepet nødvendig for å dekke noen av de mest ekstreme erfaringene våre. I etterkant av terrorhandlingene 22. juli 2011 var det ”ondskap” som ble brukt.

I prosjektet har vi vært særlig opptatt av muligheter for onde handlinger som finnes i alle mennesker. Sjokkerende nok: i gitte situasjoner kan alle gjøre grusomme ting. Denne grunntanken har motivert oss til å nærme oss ondskapen. For kanskje er det når vi holder ondskapen på avstand, og plasserer den er et annet sted, hos noen andre, at den blir farlig. Kanskje det lureste er å invitere ondskapen inn på middag? Det underlige er, at så snart vi forsøker å nærme oss den, er det som om vi igjen har skjøvet den unna, som noe utenfor, noe som ikke er oss. Det er en vanskelig øvelse.

Tidlig stod det klart for oss at ungdom skulle være medskapende utøvere i forestillingen.  Vi ville undersøke hvor nær vi kunne komme ondskapen når det er unge mennesker med unge tanker, stemmer og kropper som forholder seg til den gjennom fysiske, tekstlige og visuelle uttrykk. Utøverne Rakel (15), Ina (17), Ingvild (18), Martin (17) og Robin (18), har i høst sammen med profesjonelle kunstnere utforsket hvordan å bygge en forestilling om ondskap.  Det har vært en svært berikende, inspirerende og sterk prosess.
 
 
Konsept, koreografi og regi: Coopertest kompaniet ved Maja Roel og Guro Anna Wyller Odden
Aktører: Rakel Øfsti Nesje (15), Robin Strøm Nilsen (18), Ina Trøan Berg (16), Ingvild Tohon Skjønsfjell Lakou (18) og Martin Severin Fossum Wangberg (17).
Tekst og medregi: Mattis Herman Nyquist
Lys: Ingeborg Staxrud Olerud
Scenografi: Mari Hesjedal
Kostyme: Ingunn Sønsteby og Anne Kari Spjelkavik
Musikk: Øystein Wyller Odden og Jørn Tore Egseth
Foto: Monica Strømdahl
Produsent: Landing


13.10 | Bengalo i konsert med unge verdensmusikere!

Lokstallen er stolt over å presentere denne ekslusive konserten med Bengalo i samspill med unge, talentfulle verdensmusikere fra Palestina, Balkan og Norge. Dette blir en intens og spennende konsert med skyhøy kunstnerisk kvalitet!
 
Den trøndersk-serbiske trekkspillvirtuosen Jovan Pavlovic fikk Trondheim kommunes Ramallah-stipend i 2010 og i samarbeid med Tutti-stiftelsen inviterte han ungdom fra Balkan, Palestina og Norge til heftig samspill med gruppa Bengalo.
 
Det Trondheims-baserte verdensmusikkbandet Bengalo har i flere år markert seg med sitt arbeid i områder hvor mennesker var eller er i konflikt. Deres konsert på Balkan har skapt mye oppmerksomhet i Serbia og Bosnia.
 
Dette er et unikt prosjekt både i musikalsk forstand, men også i demokratibygging og kulturforståelse. Ungdommene fra Balkan og Palestina kommer fra samfunn hvor krigens herjinger og etniske konflikter stadig ulmer .
Dette er er et prosjekt der man tar tak i disse tingene, og der man bruker musikken som formidler og brobygger.
 
Tidspunkt: 17.00-18.30
 
Dørene åpnes 16.30. Det blir salg av kaffe og kaker.
 

29.04 | Husene på Bronselurbergene

Forestilling for barnehager i Stjørdal

07.05 | Den Ensomme Sneipen

Eilertsen og Granados Teaterkompani (Teater)

14.08 | Og alt skal bli borte

Og alt skal bli borte: URPREMIERE!!
 
Stykket starter klokken 18.00
 
Passer for barn fra 7 år og oppover.
 
 

15.08| Over stokk og stein

Konstellasjonen viser stykket "Over stokk og Stein"
 
 kl 11.00 og 13.00  

OBS: Eneste dag!
 
Stykket passer best  for barn 3-6 år

11.-14.08 | Minifestivalen

Under Stjørdalsdagene vil det bli holdt en "Minifestival" for barn i Lokstallen og i Storvika. På plakaten står det teaterkurs for barn og flere visninger av Konstellasjonens forestilling "Ut av det blå" og en ny runde med "Mustasjemysteriet" i Storvika.
 
 

05.10| Olav Engelbrektssons Skattekiste

Operaperler på Lokstallen!
 
Sanger og eventyr trekkes opp av skattekista.
Konserten er en reise i Olav Engelbrektssons liv og hans meritter.
Musikere: Eva Holm Foosnæs, Nina Sætherhaug, Lars Eggen.
 
Produksjonen er i regi av Den Kulturelle Skolesekken og Seniorforum.
 
bill.pris, medl. seniorforum: kr. 70,-
             ordinær                : kr. 100,-
 
 
 
 
 

11.10| Appelsiner og sitroner

Appelsiner og Sitroner er en poetisk, morsom og undrende forestilling.
Det er et møte mellom en danser, en klovn og en musiker, og er inspirert av et knippe barnedikt av den spanske dikteren Frederic Garcia Lorca.
 
Tid: 11.00 og 14.00 (reservert for barnehager)
 
 
 
 
 

24.10| Kulturworkshop i Lokstallen

Hver mandag blir det fra høsten arrangert kurs i drama og dans av Teaterkompaniet Pilot. Dette er et samarbeid mellom Stjørdal Kommune og Teaterkompaniet Pilot. Kurset er spesielt rettet mot folk som nettopp har flyttet til Stjørdal.
Målet er å skape et bedre kulturtilbud i Stjørdal Kommune, også for mennesker fra andre kulturer som nå har flyttet til Norge.
 
Dette prosjektet er støttet av Nord-Trøndelag Fylkeskommune.
 
 
 
 

24.11 | Fuglen i meg

 Konstellasjonen ønsker deg velkommen til teaterforestillingen "Fuglen i meg"

Til den det måtte angå!

Det sies at den som tror på drømmer, er redd for sin egen skygge. hva legger vi i det? Er det kraften av vår egen underbevissthet vi frykter? Er drømmene vi bærer med oss små spøkelser av vårt innerste indre? kan drømmer kontrollere oss? og kan vi lære oss å kontrollere drømmen, bre ut vingene å fly?
...
Konstellasjonens ”Fuglen i meg” er en sanselig og visuell forestilling som handler om å være ung, om følelsen av ensomhet, om å bli kjent med sannheten om seg selv og litt om redselen for sin egen skygge.

Hvor langt inn i oss selv er vi villige til å gå?

”La mørket dekke meg og lyset omkring meg bli til natt”, så er ikke mørket mørkt for deg, og natten er lys som dagen, ja, mørket er som lyset.

Billettpris: kr. 120

Du kan bestille billetter NÅ : konstellasjonen@gmail.com, ledige biletter fås kjøpt i døra.
 
 

14.08 | Minifestivalen

Velkommen til MINIFESTIVALEN 2012!

Etter stor suksess i Stjørdal i fjor med festival for barn, blir det i år en helt ny versjon av festivalen. I år kommer hele festivalen til å bli holdt på Lokstallen!

Det blir forestillinger for barn av teaterkompaniene Leikhus og Konstellasjonen. Teaterkurs for barn ble veldig populært i fjor, og det blir også anledning til å være med på dette i år også!

08.03 | Barneteaterforestilling med Konstellasjonen

Gjensidige Stjørdal feirer jubileum med å gi barnehagene i Stjørdal sjansen til å se Konstellasjonens "Over stokk og stein" GRATIS på dagtid 8.mars!
 
 
Oppdatert: 19.03.2015 13:33

Nei
 
Stjørdal Kommune
Postboks 133, Kjøpmannsgt. 9, 7501 Stjørdal | Telefon: 74833500 | eDialog | E-post: postmottak@stjordal.kommune.no | Org.nr: 939958851 | Følg oss på Facebook Facebook
Åpningstider: Man-fre 08:00-15:00 | Nettstedskart
Stjørdal Kommune
Postboks 133, Kjøpmannsgt. 9, 7501 Stjørdal. Telefon: 74833500. E-post: postmottak@stjordal.kommune.no Org.nr: 939958851. Følg oss på Facebook Facebook