Fosslia kåret til beste VVS-prosjekt

Fosslia kåret til beste VVS-prosjekt

Fosslia omsorgssenter i Stjørdal ble kåret til årets VVS-prosjekt - et bygg som ifølge juryen er preget av «svært fremtidsrettede og energieffektive løsninger». 

Tor Jakob Reitan, kommunedirektør i Stjørdal, uttaler at dette er en seier som skal feires i kommunen. – Det er en kunst å sikre midler til investeringer, men det er enda større kunst å sørge for at investeringer i bygg sikrer miljøvennlig profil og lavest mulig drifts- og vedlikeholdskostnader. I prosjektet Fosslia omsorgssenter ser det ut til at vi har truffet planken, og jeg vil rette en stor takk til egne ansatte og gode samarbeidspartnere med VVS-leverandør GK i spissen som har gjort dette mulig, avslutter Reitan.

Prisen ble delt ut 10. november på Scandic Nidelven i Trondheim. Juryen trekker frem at det har vært en imponerende gjennomføring av samspillsentreprise, smarte ventilasjonsløsninger med fokus på samtidighet beregninger og ikke overdimensjonerte anlegg. 

 - En fantastisk arbeidsplass

Vår egen prosjektleder, Jan Torstein Ovidth var til stede under utdelingen. Han mener Fosslia omsorgssenter har blitt et flott prosjekt- Vi er veldig stolte over å motta denne prisen. Gjennom tett samspill med brukere, arkitekt, rådgivere og entreprenør har vi sammen skapt et trygt hjem for beboerne, og en fantastisk arbeidsplass for de ansatte, sier Ovidth og sier at allerede etter første driftsår ser vi at energibruken ligger langt under lignende referansebygg.
-   Men ingenting av dette ville vært mulig uten engasjerte og dyktige rådgivere og entreprenører ved roret, sier dagens gladeste prosjektleder.

Godt samarbeid 


GK har levert alle tekniske fag i prosjektet; ventilasjon, rør, elektro, byggautomasjon og kjøling. Knut Ivar Klefsås, senior prosjektutvikler i GK, sier at tilliten fra Stjørdal kommune har vært avgjørende for at resultatet har blitt så bra.  – Gjennom samspillskontrakten med kommunen og Veidekke fikk vi tidlig innflytelse og mulighet til å utvikle gode og energieffektive tekniske løsninger, sier Klefsås, og legger til:

– Den effektive arbeidsmodellen preges av tett samarbeid og gjennomsiktighet i kostnader, timebruk og fremdrift, dette gjorde at bygget ble levert før tiden og under budsjett. 

Tre menn som står sammen, en holder en pris og de to andre holder hver sin blomst. De står alle i dress. - Klikk for stort bilde
Fire menn på en scene - Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde