Pressemelding 13. desember 2022

Pressemelding 13. desember 2022

Apotekene overtar Covid19-vaksineringen

Vaksinetelefonen og vaksinestasjonen legges ned fra og med 20. desember som en naturlig følge av nedgang i oppringinger og vaksineetterspørsel. Apotekene i Stjørdal får ansvaret for Covid-19vaksineringen, og det vil fortsatt være gratis. Med lengre åpningstider, og en kontaktperson fra kommunen som kan bistå apotekene ved spørsmål, føler helsesykepleier Stina Mostervik fra Stjørdal kommune seg trygg på at oppgavene blir godt ivaretatt også i fortsettelsen.

Det er nå omtrent 4700 personer som har tatt 4.dose i Stjørdal kommune. Av disse er det 221 i gruppen mellom 18-64 år uten underliggende sykdommer som har valgt å vaksinere seg etter at det ble åpnet opp for alle. Mange av disse skal ut på reise, eller har noen i sin nærhet som er alvorlig syke og de derfor vil beskytte så godt som mulig, kan Mostervik fortelle.

Folk i risikogruppene og alle over 65 år anbefales vaksine

Det er fortsatt noen i risikogruppene som ikke har tatt 4.dose, men mange av disse har trolig gjennomgått en nylig koronainfeksjon og anser ikke vaksinasjon som nødvendig. - Det er fortsatt anbefalt å revaksinere seg 3-4 måneder etter gjennomgått koronainfeksjon for denne gruppen, samt alle over 65 år, understreker Mostervik.

Flest vaksinerte i Stjørdal

Tallene nedenfor sier noe om våre nærkommuner og deres vaksinetall knyttet til 4.dose.

Koronvaksinasjons status desember 2022
Levanger Steinkjer Stjørdal
2718 3775 4632