Informasjon til innbyggerne om covid-19 vaksinasjon

Informasjon til innbyggerne om covid-19 vaksinasjon

30. januar - Pressemelding om vaksinasjonsprosessen


Vi får flere doser, vi øker tempoet
Vi er i gang med aldersgruppen 85+. En positiv nyhet er at FHI har bestemt seg for å redusere lageret fordi Pzifer er sikrere på levering fremover. Derfor får vi ca. 150 flere doser enn først antatt. Det betyr at vi kan øke tempoet på vaksineringen - allerede i uke 5 og 6 vil noen i gruppen 75 – 85 år få invitasjon til vaksinering.

De som ikke responderer på SMS, vil bli ringt opp. Vi har også en servicevennlig hjemmehjelptjeneste som vil bistå her.

Service overfor befolkningen - informasjon og transport
Vi må ta et felles ansvar for å kunne gjennomføre massvaksineringen på en god måte. Vi oppfordrer pårørende, venner og naboer om å hjelpe til med både informasjon og transport til og fra vaksineringen som foregår ved tidligere Hegra barneskole.

Vi har et serviceteam bestående av folk du kan stole på fra Frivillighetssentralen og Teknisk etat, så vi skal også strekke oss langt for å bistå med transport for de som ikke har annen mulighet.

27. januar - SMS til aldersgruppen 85+

Vi sender SMS til aldersgruppen 85+ med timeavtale og link til å svare. Har du allerede fått vaksinen, se bort fra denne meldingen. Ønsker du å snakke med oss, ring koronatelefonen 477 81 754  (tast 2). Telefonen er åpen fra klokken 09.00-11.00 alle hverdager.

Vi oppfordrer til å dele denne informasjonen med personer i aldersgruppen 85+. Vi ønsker også at pårørende bistår sine med å bekrefte timen, utsette timen og organisere transport til/fra vaksinasjonslokalene for de som trenger det. Vaksineringen finner sted i tidligere Hegra barneskole ved Ljosheim.

Vaksinasjonsteamet takker alle som bidrar til å få gjennomføre dette på en god måte.

13. januar - hjemmeboende eldre som mottar tjenester fra omsorg

Hjemmeboende eldre som mottar tjenester fra omsorg, vil motta brev med informasjon om koronavaksine fra tjenesteyter, som for eksempel hjemmetjenesten. Brevene blir tatt med til brukerne fra uke 2 og utover. Her kan du lese brevet:

Brev til hjemmeboende eldre som mottar tjenester fra omsorg