Kunst i det Offentlige Rom I Stjørdal - KORIS

KORIS (Kunst i det Offentlige Rom I Stjørdal) har som mål at kunst av høy kvalitet inngår som del av den pågående stedsutviklingen i Stjørdal. KORIS - ordningen ble vedtatt av kommunestyret i 2013.
Plan for KORIS (PDF, 195 kB)
Retningslinjer for KORIS (PDF, 150 kB)

Hvem jobber med KORIS?

I 2018 ble kunstfaglig prosjektleder Kalle Eriksson engasjert for å arbeide videre med KORIS. KORO  ga i 2019 Stjørdal kommune økonomisk støtte til å hente inn kompetanse der Maaretta Jaukkuri skal bidra som co-produser i arbeidet med å  skape en interessant  kunstplan. Hun er kjent for sitt bidrag i etablering og arbeide med Skulpturlandskap Nordland. Begge arbeider nå med en helhetlig plan for Stjørdal forankret i et kunstkuratorisk konsept. Denne planen har navnet  ARTNATUREART

KORIS Art Nature Art - logo - Klikk for stort bilde

KORIS - Hvor har jeg vert i hele mitt liv - Klikk for stort bilde

Hvorfor kunst i Stjørdal?

Med en utarbeidelse av en plan for kunst ønsker vi å skape visjoner for kunst i offentlige rom for Stjørdal. Dette vil bidra til at kunst av høy kvalitet inngår som del av den pågående stedsutviklingen i Stjørdal.
Kunstfaglig prosjektleder i Stjørdal vil jobbe med å implementere handlingsplaner for kunst på stedet, forankre prosjektet hos politikere og beslutningstakere, søke midler, pluss jobbe med formidling og evaluering av prosessen underveis. Styrken ligger i et samarbeid mellom prosjektleder og kunstkurator Maaretta Jaukkuri for å skape en plan med et sterkt kuratorisk grep. Kan kunsten vi etablerer i dag skape en interesse for å forstå den tid vi lever i? Vil den kunne være identitetsskapende for stedet? Stjørdal ble tidligere kåret til en av de kjedeligste byene i Norge.  Hva skal nå til for at Stjørdal skal bli et mangfoldig og  interessant sted?

Hva skjer i KORIS-prosjekter?

KORIS-prosjekt som har startet:

Hegra barneskole

Galleri på hjul