Tilskudd til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner (IMDi)

Tilskudd til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner (IMDi)

Stjørdal kommune har fått 306 000 kroner til fordeling i 2024 fra Integrerings- og mangfolds direktoratet (IMDi).

Målgruppe

Personer med innvandrerbakgrunn, inkludert asylmottak og øvrige befolkning med fremmedspråklig bakgrunn i lokalsamfunnet i regi av frivillige lag.

Søknadsfrist

Det er ingen søknadsfrist. Søknader behandles fortløpende i 2024.

Hvem kan søke?

Det er kun frivillige organisasjoner som er registrert i Frivillighetsregisteret med adresse i Stjørdal som kan motta støtte.

Med frivillige organisasjoner forstås virksomheter som driver frivillig virke på ikke-fortjenestebasert og ikke-offentlig basis. 

Les mer om registrering i Frivillighetsregisteret (brreg.no)

Slik søker du

Du søker om tilskudd ved å fylle ut dette skjemaet:

Søk om tilskudd til integreringsarbeid

Formål

Formålet med tilskuddet er å øke arbeids- og samfunnsdeltakelse blant personer med innvandrerbakgrunn i regi av frivillige lag.

Delmål

A) Øke mangfold, deltakelse og felleskap i lokalsamfunn og i det frivillige organisasjonslivet, blant annet ved å motvirke utenforskap, rasisme og diskriminering og bidra til tillit og tilhørighet.

B) Øke kunnskapen om det norske samfunnet og styrke kvalifisering for deltakelse i arbeid og utdanning blant annet ved å bidra til bedre norskferdigheter og digitale ferdigheter

C) Forebygge negativ sosial kontroll, æres relatert vold, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse og styrke likestilling mellom kjønnene.

Dette vil bli prioritert

  • Fritidsaktivitet for barn og unge
  • Aktiviteter som foregår regelmessig over en tidsperiode
  • God økonomistyring, konkrete og målbare mål 

Dette prioriteres ikke

  • Prosjekter som ikke foregår i Stjørdal
  • Tiltak som får støtte fra IMDI sentralt
  • Reisestøtte, studiereiser og kursdeltakelse
  • Medlemskap, kontingent eller ordinære billetter
  • Kommersielt baserte prosjekt
  • Tiltak som i liten grad når målgruppa for tilskuddsordningen
  • Transport til aktiviteter, evt beboere på mottak kun rimeligste alternativ

Rapportering

  • Organisasjonen må utarbeide en årsrapport som beskriver prosjektet og aktivitetene som er gjennomført.
  • Regnskapsrapport etter regnskapslovens bestemmelser.
  • Tilskuddet skal brukes og regnskapsførers for 2024.
  • Tilskuddet skal brukes til det formålet som det er tildelt.
  • IMDI kan kontrollere at dere bruker midlene i tråd med føringene.
  • Rapport sendes til Stjørdal kommune gjennom rapportskjema for tilskudd for Integreringsarbeid 3 mnd etter siste aktivitet.
     

Her finner du rapporteringsskjema

Lokale innvandrerorganisasjoner kan søke om driftstøtte

Lokale innvandrerorganisasjoner i Stjørdal som er registrert i Frivillighetsregistret og har vært i drift minimum 1 år, kan søke om driftsstøtte. Det må være minimum 20 betalende medlemmer.

Tildeling av flerårig støtte

Organisasjoner kan få prosjekt- og driftstilskudd inntil tre år, forutsatt at vilkårene for tilskudd er oppfylt, og at kommunen har fått tildelt tilskuddsmidler.  Ved flerårige tilskudd må tilskuddsmottakere sende inn framdriftsrapporter underveis i perioden. Krav til innholdet i driftsrapport og frist skal komme frem av det første tilskudds brevet. Tilskuddsmottakeren kan pålegges å bidra i evalueringer. Rapport og regnskap leveres hvert år innen fristen som er satt.

Tilgjengelighet for alle

Vi oppfordrer alle som får tilskudd om å legge til rette for at aktiviteter og arrangement er tilgjengelig også for personer med nedsatt funksjonsevne. Ta gjerne med informasjon om dette i annonsering.

Endring og mislighold prosjektet

Prosjektet skal gjennomføres slik det er beskrevet i søknaden og vedtaket. Kontakt saksbehandler dersom det blir store endringer i prosjektet. Om det er store endringer i prosjektet kan vedtaket endres. Hvis søker oppgir uriktige opplysninger, skal det som hovedregel nektes rett til videre tilskudd. Tilskudd som er utbetalt på feil grunnlag, herunder feil i søknaden, skal betales tilbake til Stjørdal kommune.

Kontakt

For spørsmål og veiledning ta kontakt med Integreringsenheten v/saksbehandler Lena Rolfseng, telefon 908 85 161, e-post: lena.elisabeth.rolfseng@stjordal.kommune.no

Mer informasjon

For mer detaljert informasjon om tilskuddsordningen, se IMDi sine nettsider.

Klage

Det er mulig å klage på kommunens avgjørelse blir sett på enkeltvedtak. Klagen skal fremsettes for kommunen. Ved opprettholdelse av opprinnelig vedtak, oversendes klagen IMDI. Klagefristen er tre uker fra vedtaksbrevet er utsendt fra kommunen. En eventuell beslutning om midlertidig tilbakehold er ikke et enkeltvedtak og kan ikke påklages.

Kontakt

Lena Elisabeth Rolfseng
Spesialkonsulent
E-post
Telefon 90 88 51 61