Stemme på valgdagen

Stemme på valgdagen

I Stjørdal er valgdagen mandag 13. september.

I noen kommuner kan du også stemme 12. september. På valgdagen må du stemme i kommunen der du er registrert som bosatt i Folkeregisteret per 30. juni 2021. Du kan stemme i hvilket som helst valglokale i kommunen.

Her kan du stemme på valgdagen

På valglokaler.no finner du åpningstidene til alle valglokalene i hele landet

Følg smittevernregler og råd

Det er viktig at du følger smittevernregler og råd som gjelder der du bor. Husk å holde avstand og ha god håndhygiene når du stemmer, og ikke dra til stemmelokalet hvis du er syk.

Isolasjon eller karantene

Er du i isolasjon eller karantene på grunn av covid-19? Velgere som er syke, i isolasjon eller karantene skal få mulighet til å stemme.

Smittevernveileder for valggjennomføring under covid-19-utbruddet (regjeringen.no)

Legitimasjon og valgkort

Husk å ta med legitimasjon når du skal stemme. Legitimasjon kan for eksempel være pass, ID-kort, førerkort eller bankkort med bilde. Legitimasjonen må minst inneholde navn, fødselsdato og bilde. 

I år får du digitalt valgkort. Du trenger ikke valgkortet for å stemme, men det sparer deg for tid dersom du har valgkortet tilgjengelig når du skal stemme. Valgkortet er en bekreftelse på at du har stemmerett. Der står det også hvor og når du kan stemme på valgdagen. Valgkortet gjelder ikke som legitimasjon.

Her kan du se hva som er godkjent som legitimasjon (valg.no).

Hjelp til å stemme

Ta kontakt med en valgfunksjonær dersom du har spørsmål eller trenger veiledning når du skal stemme. Valgfunksjonærene har taushetsplikt.

Har du en psykisk eller fysisk funksjonsnedsettelse som gjør at du ikke kan stemme alene? Da har du rett på å få hjelp til å stemme av en valgfunksjonær eller en annen person som du selv peker ut.

Karantene eller isolasjon på valgdagen

Om du er i isolasjon eller karantene på grunn av covid-19, eller har symptomer på smitte, skal du ikke møte opp i et valglokale.

Hvis du ikke kommer ut av isolasjon eller karantene før etter valgdagen mandag 13. september, kan du ta kontakt med servicetorget på telefon 74 83 35 00 eller e-post: valg@stjordal.kommune.no for å få gjort avtale om å få stemt. Oppgi at du er i isolasjon eller karantene på grunn av covid-19.

Frist for å gjøre avtale er mandag 13. september klokken 10:00.

Kontakt

Valgsekretariatet i Stjørdal kommune
E-post
Telefon 74 83 35 00

Post:

Valgstyret i Stjørdal kommune
postboks 133
7501 Stjørdal