I Nasjonal Arrangementsstrategi anbefales arrangører i Norge benytte Standard Norge sine ti råd for bærekraftige arrangement:
1. profil – sørge for at arrangementet har en klar bærekraftsprofil – informere samarbeidspartnere og leverandører
2. etikk – ivareta etiske retningslinjer
3. transport – tilrettelegge kollektivtilbud og sykkelparkering
4. universell utforming – tilgjengelig adkomst, teleslynge, allergivennlig servering og god skilting
5. servering – prioriter økologisk, fairtrade, og/eller kortreist mat og drikke. Unngå å kaste overflødig mat
6. innkjøp – prioriter samarbeid med miljøsertifiserte virksomheter og innkjøp av miljømerkede produkter
7. avfall – avfallssortering, reduser bruken av engangsartikler og minimer bruken av papir
8. personlig informasjon – behandles i tråd med personopplysningsloven
9. nærmiljø – inngå samarbeid med frivillige organisasjoner eller virksomheter i lokalmiljøet
10. HMS – fokus på sikkerhet