Pressemelding 14. november 2023: Årets prisvinnere er klare

Pressemelding 14. november 2023: Årets prisvinnere er klare

Vinnerne av årets kulturpris, frivilligpris og idrettspris ble i dag klare, og prisene deles ut i Kimen kulturhus onsdag 29. november av ordfører Eli Arnstad.

Årets kulturpris: Jan Henrik Siraas 

Begrunnelse: Jan Henrik Siraas er en verdig kandidat til denne prisen i Stjørdal kommune 2023. Gjennom mer enn to år har Jan Henrik Siraas arrangert «Torsdagstoner» på Stjørdal helsehus. Historien bak startet med at han selv var pasient der etter et slag. Da kontaktet han Katarina Sederholm Hoff med idéen «Torsdagstoner». Og dermed var det i gang. De ukentlige opptredener med «Torsdagstoner» ved Helsehuset har beriket livene til så mange. 

I slutten av august i år ble «Torsdagstoner» nummer 100 arrangert. Da mottok han blomster og kake fra ordfører Eli Arnstad og varaordfører Renate Bjørshol som en takk for arbeidet han har utført.  Jan Henrik Siraas har gledet mange i ulike livsfaser gjennom musikken sin. Han har skapet et musikalsk fristed der trillende toner og ulike artister har satt sitt preg på stunder som ellers kunne vært preget av både ensomhet og utfordringer. 

Kultur kan på ulike måter bidra til å motvirke ensomhet og bidra til økt fellesskap mellom eldre og på tvers av generasjoner. Kultur vil være med på å gi meiningsfulle dager for eldre, og vil kunne ha positiv effekt både på helse og livskvalitet.  Hans lidenskap for musikk og å dele den med andre er inspirerende. 

Jan Henrik Siraas er en ekte ildsjel, og en eksemplarisk kandidat for kulturprisen i Stjørdal.  

Årets frivilligpris: Magnar Børseth 

Begrunnelse: Han er foreslått av mange til denne prisen, med bakgrunn i sin langvarige og personlige innsats for barn og unge. Forslagene peker på at han har betydd mye for idretten i Skjelstadmark og Hegra, musikk- og revyaktivitet, interessen for motoriserte kjøretøy, og i senere tid god og samlende innsats for ungdom både under og etter en krisesituasjon i bygda.  

Som enkeltperson har han gjort en utmerket innsats for mange, og gitt av seg selv gjennom all sin innsats. 

Årets idrettspris: Jacob Sederholm Hoff 

Begrunnelse: Jakob er 17 år og har i år tatt store steg mot verdenseliten i friidrett. Han ble kvalifisert til Youth Olympic games i Slovenia i sommer og kom til finalen i kule. Youth Olympic games er en konkurranse for de beste 16 – 17-åringer i verden. Han fikk 7. plass i finalen. Han ble tatt ut til landskamp for gutter U20 i Danmark hvor han ble nummer tre.  

Det er utvalg kultur og levekår som plukker ut vinnerne, og prisene deles ut under et åpent arrangement i Kimen kulturhus. Da blir også Ole Vig-prisen delt ut, og det er allerede klart at det er Birgit Skarstein som er årets vinner av den.