Monsberga friluftslivsområde

Monsberga friluftslivsområde

Monsberga er et tilrettelagt friluftslivsområde som ligger på en liten høyde med blandet skog og sørvendte strandberg med artsrik flora.

I Monsberga er det mange muligheter for rast på hvilebenker ved tursti, ved bålplass eller i gapahuk. Du kan gå på oppdagelsesferd rundt bunkere og observasjonsposter fra 2. verdenskrig, eller benytte området til egentrening i trimløypa her oppe. Det er og muligheter for en stille stund ved fuglemateplassen og se på ett rikt fugleliv. Herfra har du god utsikt over deler av Stjørdal sentrum.

Monsberga går under kallenavnet "militærskogen" fordi det tidligere var et militært område. Monsberga ble i 2010 et kommunalt eid og statlig sikret friluftsområde, og skal være fritt for motorisert ferdsel. Du kan parkere ved Fosslia fjellhall, hvor det er skiltet turvei opp til Monsberga. Det er også mulig å parkere ved Fosslia skole utenom skolens åpningstid. Det er parkering for forflytningshemmede ved friområdet i Fosslivegen.

Om høsten forvandles Monsberga friluftsområde til 'Eventyrstien' i regi av kulturskolen i Stjørdal og Selbu. Arrangement er gratis og åpent for alle. Følg arrangementet på facebook for mer informasjon.

 

Åpningstider

Utendørs friluftsanlegg som er tilgjengelig heltid. Gratis å bruke.

Toalett er døgnåpne.

Belysningen langs turveiene følger samme tidsintervall som alle kommunale gatelys.