Storvika friluftslivsområde

Storvika friluftslivsområde

Storvika friluftslivsområde er nok mest kjent som Stjørdals mest besøkte strand og badeplass. Den ligger idyllisk til i ei lun vik mellom strandberg ikke langt fra Stjørdal sentrum, men friområdet har mere å tilby.

Badestranda utgjør bare en liten del av Storvika friluftsområde. Her finner du også store gressarealer og bergskrenter med artsrik kantvegetasjon og rike strandberg.

Storvika friluftslivsområde er på godværsdager full av badegjester, men er også mye brukt som friluftsområde ellers i året av både turgåere, klatrere og surfere. Området er tilrettelagt for ulike aktiviteter, blant annet finner du 2 klatrevegger oppgradert med nye boltinger i 2018, muligheter for både strandvolleyball og strandfotball. Det er tilrettelagt med sti med fast dekke og matte for å komme ut på stranda med rullestol. 

Toalettfasilitetene er åpne kun i sommerhalvåret. Toalettet er døgnåpent om ingen spesielle hendelser hindrer dette. Toaletter stenger etter skolens høstferie (som er normalt i uke 41 i trøndelag) og åpner først til våren når tele og fare for frost er over, altså ca. i uke 42.

Storvika friluftsområde har vært en offentlig badeplass siden 1968 da kommunen leide arealet av grunneier. I 1999 ble friluftsområde kommunalt eid friluftsområde for allmenheten og er nå et av mange statlig sikret friluftsområder i Norge. 

Lurer du på hva du kan gjøre her? hvilke regler gjelder? Følg allemansretten (og allenmannsplikten) og du er innafor! Den gir deg fri og gratis bruk av norsk natur, men det forutsettes at du ikke skader naturen eller er til sjenanse grunneier eller for andre brukere. Du kan derfor overnatte i hengekøye eller telt i Storvika friområde i inntil to netter. Vi anbefaler de bakre områdene med gresslette til dette.

Området skal være fritt for motorisert ferdsel som biler og andre motoriserte kjøretøy. Om du kommer med bil er parkering på parkeringsplassen ved industriområdet. Turmålet Storvika er en kort gåtur unna. Har du parkeringstillatelse for forflytningshemmede kan du parkere ved servicebygget.

 

Åpningstider

Utendørs friluftsanlegg som er tilgjengelig heltid. Gratis å bruke.

Toaletter er åpen i sommerhalvåret. (Stenger etter skolens høstferie som normalt er i uke 41, åpner normalt første halvdel av mai).

Adresse

Storvikavegen 136

7500 STJØRDAL