Parkering med tidsbegrensning

Parkering med tidsbegrensning

Det er gratis parkering i en tidsbegrenset periode på en del parkeringsplasser og gater/veger i Stjørdal sentrum.

Parkeringsskilt som viser tidsbegrenset parkering - Klikk for stort bilde

De parkeringsplassene som er tidsbegrenset er skiltet med parkeringsskive og angitt tidsbegrensning. Se eksempel på parkeringsskilt med tidsbegrensning til høyre. Dette skiltet betyr at du kan stå parkert gratis i inntil 3 timer mellom klokken 08:00 og 17:00 på hverdager og at du må bruke parkeringsskive.

 

En parkeringsskive er en enkel måte å vise hvor lenge du har stått på en parkeringsplass. Formålet er å forhindre at biler står parkert på plassen over et lengre tidsrom og tar opp plassen for andre.

Du må se etter skilt der du parkerer for hvor lenge du har lov til å stå og når tidsbestemt parkering gjelder. Det er ulike regler på parkeringsplassene.

Hvordan bruker jeg parkeringsskiven?

Parkeringsskiven plasserer du godt synlig på innsiden av frontruten, og setter viseren på tidspunktet du parkerer. Dersom du parkerer før den tidsregulerte parkeringen starter, setter du viseren på tidspunktet når tidsreguleringen starter. Kjøretøyet må fjernes før maksimal parkeringstid har gått ut.

Dersom du parkerer bilen uten at parkeringsskive eller lapp med klokkeslett er synlig plassert i frontruten, kan du få parkeringsgebyr. Du kan også få parkeringsgebyr hvis du glemmer å stille skiven og den står på feil tidspunkt. 

Hvor får jeg tak i parkeringsskive?

Parkeringsskive får du i Servicetorget på rådhuset og i butikker som ligger i nærheten av de tidsregulerte parkeringsplassene som G. Johnsen Bakeri, Ticket feriereiser Stjørdal, Torgkvartalet, og Rema 1000 Stjørdal. P-skiven er gratis.  

Har du ikke parkeringsskive, kan du legge en håndskrevet lapp med dato og klokkeslettet du parkerte. Legg den godt synlig i frontruta,

Det spiller ingen rolle hva slags skive eller klokke du bruker. Poenget er bare å vise når du forlot bilen, og dermed hvor lenge du har stått på parkeringsplassen.

Parkering for forflyttingshemmede

På tidsbegrensede parkeringsplasser må du ha parkeringsskive selv om du har HC-kort, men du får utvidet parkeringstiden til det dobbelte.

  • Med tidsbegrensning fra 30 minutter og oppover kan du stå inntil dobbelt så lenge som skiltet tilsier. 
  • Med tidsbegrensning under 30 minutter er reglene de samme for alle.

Utvidet parkeringstid gjelder ikke der det er skiltet med tidsbegrensing på parkeringsplasser for forflytningshemmede.

På offentlige parkeringsplasser som er skiltet HC og er uten tidsbegrensning, kan du stå så lenge du vil.

Pass på at HC-kortet ligger godt synlig i frontruta slik at du kan se gyldighetsdato, kortnummer og signatur fra utsiden. Vær oppmerksom på at kort som er skrevet med penn, blekner i solen og kan bli uleselig. Da er ikke kortet «godt synlig» lenger.

Klage på parkeringsgebyr/kontrollsanksjon

Klage på parkeringsgebyr eller kontrollsanksjon