Bærenettbiblioteket Les for meg!

Bærenettbiblioteket Les for meg!

Ideen er enkel og grei, vi henger opp bærenett i barnehagene med bøker som familier kan låne med seg hjem og levere tilbake samme sted.

– Vi ønsker å være lett tilgjengelig for alle. Barnehagene i sentrum er mye innom og bruker oss ofte, derfor valgte vi Skatval og Lånke som ligger lengre unna forteller bibliotekar Elin Skjei. Hun er veldig fornøyd med prosjektet så langt, og gleder seg alltid til dagene hun skal ut for å bytte bøker og ha høytlesning. 

I går var det Lånke barnehage som fikk nye bøker og høre historien «Pappa i barnehagen krympekatastrofen».  Det er tre bøker i hvert bærenett og de byttes ut ca. hver åttende uke. Ønsket er at det skal være en enkel måte å få bøker som egner seg til høytlesning, både for de som ikke har mange bøker hjemme fra før, og de som har en travel hverdag. Bøkene er tilpasset barnas alder og det er god variasjon mellom gamle og nye.

Du kan lese mer om prosjektet som er et initiativ fra Trøndelag fylkeskommune.

Bibliotekar som triller en vogn full med handlenett med bøker i. Hun smiler mot kamera mens hun beveger seg mot Lånke barnehage som er i bakgrunnen - Klikk for stort bilde
Bibliotekar som pakker og sorterer bøker som skal puttes i bærenett. - Klikk for stort bilde
Bibliotekar som har høytlesning, hun leser for flere barn som sitter i en halvsirkel og følger med.  - Klikk for stort bilde
Bibliotekar som går i en gang, hun bærer på mange bærenett. - Klikk for stort bilde
Bibliotekar som henger opp bærenett med bøker i. Det henges oppi en garderobe. - Klikk for stort bilde