Støttekontakt

Støttekontakt

Du kan søke om å få støttekontakt eller bli støttekontakt.

Hva er støttekontakt?

En støttekontakt kan være med deg i sosiale sammenhenger og som følge til fritidsaktiviteter. Støttekontakten kan for eksempel bli med deg og gå tur, dra på kino, gå på kafé, trene eller andre sosiale aktiviteter.

Du får tildelt et visst antall timer per måned sammen med støttekontakten. Dere avtaler dere i mellom hva dere ønsker å bruke tiden på.

Søke om å få støttekontakt

Du kan søke om støttekontakt om du trenger tilrettelegging for å delta i sosiale aktiviteter og få en meningsfull fritid.

Både barn, ungdom og voksne som bor eller oppholder seg i Stjørdal kommune kan søke om støttekontakt.

Slik søker du

For å søke bruker du søknadsskjemaet vårt for helse- og omsorgstjenester. Der beskriver du din situasjon og hva du mener du trenger hjelp til. 

Søk om støttekontakt

Dersom du ikke har mulighet til å fylle ut elektronisk søknadsskjema, ta kontakt med Servicetorget.

Forvaltningskontoret behandler søknaden, vurderer hvilke behov du har og finner det helsetilbudet som passer best for deg. Du kan også ta kontakt  med forvaltningskontoret for å få råd og veiledning om helse- og omsorgstjenester, frivillige tilbud og støtte til pårørende.

Bli støttekontakt

En støttekontakt skal bistå, støtte og veilede brukere gjennom sosialt samvær og ulike aktiviteter. Tilbudet skal hjelpe den enkelte til å bli mer trygg på seg selv og utvikle større selvstendighet i ulike livssituasjoner.

Du trenger ingen spesiell utdannelse, men du må ha tid og interesse for oppgaven.

Hvem kan bli støttekontakt?

  • Du må være ansvarsfull og pliktoppfyllende.
  • Du må være pålitelig, stabil og være trygg på deg selv.
  • Du må ha gode kommunikasjonsevner og like å jobbe med mennesker. 
  • Du må være kreativ, samarbeidsvillig, og ha evne til å motivere andre.  Å være støttekontakt innebærer også at du må være målrettet i ditt arbeide.

Slik søker du

Du søker digitalt via jobbsøkeportalen. Dersom du ikke finner støttekontakt i oversikten over ledige stillinger, er det ikke mulig å søke om å bli støttekontakt akkurat nå.

Søk om å bli støttekontakt

Hva skjer videre?

Når du registrerer din søknad vil ditt navn bli tilgjengelig for aktuelle ledere, og du vil bli kontaktet dersom du er aktuell for støttekontaktoppdrag.

Skjema for støttekontakter

Timeliste helse og omsorg: Støttekontakt/treningskontakt/privat avlaster

Reiseregning (PDF, 119 kB)