Middag på døra

Middag på døra

Vår filosofi er å lage god og ernæringsrik mat, av kortreiste råvarer I henhold til kommunens underskrift av «Trøndersk matmanifest». Det skal være både tradisjonell kost og innspill av nye retter, men alt skal være god mat.

All mat som blir sendt fra oss er kald, det er for at maten skal være best mulig når den spises. Da kan også hver enkelt bestemme selv når man vil varme opp maten å spise.

Utkjøringen fra Sentralkjøkkenet er tirsdager og torsdager, dette gjør vi med god hjelp fra FIDES, de transporterer maten fra oss og hjem til deg. Det blir tatt ukentlige kontroller som viser at måltidet holder riktig temperatur under transporten.

Stjørdal kommune startet med drift av sentralkjøkken i juni 2006, da gikk man vekk fra produksjon ved «gamle» Stjørdal sykehjem og Halsen sykehjem, til å flytte «all» matlaging til Sentralkjøkkenet på Sutterøa, der var det produksjon frem til mai 2018. Etter den tid har den ene fløya ved FIDES sitt bygg i Værnes gata 16 vært Sentralkjøkkenets «hjem». I ett topp moderne bygg, med alle fasiliteter.

Vi er i dag 13 ansatte, derav 2 lærlinger, som lager og pakker mat til alle i kommunen. Vi produserer i dag ca. 400 porsjoner middag, med enten suppe eller dessert hver dag. Maten blir levert på bosenter/institusjoner og til hjemmeboende.

Ernæringsriktig mat gjør at man trenger mindre medisiner. Dietter er også en del av våre arbeidsoppgaver, og ved behov for spesialkost yter vi vårt ytterste for å imøtekomme den enkeltes behov.

Produksjonsmetoden som brukes er kok-kjøl. Det vil si at maten lages på en tradisjonell måte, men pakkes mens den er varm og avkjøles hurtig. Dette bevarer smak og gjør holdbarheten lenger. Vi kvalitetsikrer maten ved at det sendes bakterieprøver to ganger i året til eksternt firma.

Ønsker du våre tjenester, ta kontakt med Forvaltningskontoret

Søk om helse- og omsorgstjenester

Kontakt

Sentralkjøkkenet
Telefon 74 83 36 26
Eivind Kolltveit Christiansen
Leder
E-post
Telefon 74 83 36 26

Adresse

Værnesgata 12 (Fides-bygget)
7503 Stjørdal

Kartpunkt