Middag på døra

Middag på døra

Hjemmeboende eldre eller andre personer som på grunn av sykdom, alder eller andre årsaker ikke kan lage middag selv, kan bestille middagslevering.

Hva tilbyr vi?

Vi leverer middag hjem til deg to dager per uke, tirsdag og/eller torsdag. Det er mulig å bestille fra en til sju middager per uke. Et måltid består av middag med suppe eller dessert.

Maten leveres kald og skal varmes opp hjemme hos deg. Når du får maten er det viktig at du setter den i kjøleskapet så snart som mulig.

Slik søker du

Du søker om middagslevering ved å bruke felles søknadsskjema for helse- og omsorgstjenester:

Søk om helse- og omsorgstjenester

Du kan også ta kontakt med Velferdsveiledning for å få hjelp til å søke.

Hva koster det?

En porsjon middag koster 115 kroner. 

Slik lager vi maten

Det er sentralkjøkkenet som lager maten. Vår filosofi er å lage god og ernæringsrik mat, av kortreiste råvarer i henhold til kommunens underskrift av «Trøndersk matmanifest». Det skal være både tradisjonell kost og innspill av nye retter, men alt skal være god mat.

Produksjonsmetoden som brukes er kok-kjøl. Det vil si at maten lages på en tradisjonell måte, men pakkes mens den er varm og avkjøles hurtig. Dette bevarer smak og gjør holdbarheten lenger. All mat som blir sendt fra oss er kald. Det er for at maten skal være best mulig når den spises. Da kan hver enkelt bestemme selv når de vil varme opp maten å spise.

Ernæringsriktig mat gjør at vi trenger mindre medisiner. Dietter er også en del av våre arbeidsoppgaver, og ved behov for spesialkost yter vi vårt ytterste for å imøtekomme den enkeltes behov.

Utkjøring av middag

Utkjøringen fra sentralkjøkkenet er tirsdager og torsdager. Dette gjør vi med god hjelp fra FIDES som transporterer maten fra oss og hjem til deg, til bosenter og institusjoner. Det blir tatt ukentlige kontroller som viser at måltidet holder riktig temperatur under transporten.

Sentralkjøkkenet

Vi er 13 ansatte, derav 2 lærlinger, som lager og pakker mat til alle i kommunen. Vi produserer cirka 400 porsjoner middag, med enten suppe eller dessert hver dag.

Ønsker du kontakt med sentralkjøkkenet, ring 74 83 36 26.

Eivind Kolltveit Christiansen, leder sentralkjøkken

Kontakt

Velferdsveiledning
E-post
Telefon 40 03 11 66

Telefonen er betjent:
Mandag 09.15-11.00 og 12.30- 14.00.

Tirsdag, torsdag og fredag
09.00-11.00 og 12.30-14.00.
Onsdager er telefonen stengt.