Pressemelding 2. september 2021

Pressemelding 2. september 2021

31 nye positive onsdag, kriseledelsen samles torsdag formiddag

Først: Takk til elever, foreldre og ikke minst skole- og barnehageansatte samt sporhundene våre, som igjen fikk en spesiell høst men som atter en gang gjør det som kreves!

Antall nye positive hurtigtester onsdag er 31, og testing pågår sent og tidlig nå.

I tillegg har vi fått meldt 10 positive PCR i dag. 5 av disse var kjent fra positiv hurtigtest tidligere i uka, mens 5 var ikke hadde slikt forvarsel.

Det foregår storskala skoletesting, testing av nærkontakter i karantene og mange med forkjølelse. Testing av innreise fra utlandet kommer i tillegg. De miljøene vi har satt i gang testregime på denne uken er knyttet til Aglo videregående skole, Ole Vig vgs, Stokkan Ungdomsskole, Stjørdal voksenopplæring, Halsen skole, og Sandskogan barnehage. 

Jeg er urolig for belastningen mange ansatte med spesielt testing og smittesporing føler nå, oppgaver innenfor helse og omsorg må jo holdes oppe i tillegg og det begynner å røyne på. Det legges ned en formidabel jobb fra mange av våre ansatte her.

Med den eskaleringen av smitte vi ser nå, mener jeg vi må vurdere hardere tiltak og jeg kaller inn kriseledelsen til møte i formiddag for å diskutere situasjonen og legge grunnlaget for en ny strategi og eventuelle nye tiltak.

 

Hilsen 

Tor Jakob

Kommunedirektør