Pressemelding 27. januar 2022

Pressemelding 27. januar 2022

Stjørdal kommune har fått bekreftet en leveranse på omtrent 24 000 hurtigtester som ankommer på fredag. Det bety at flere får tilbud om hurtigtest, men usikkerhet omkring videre leveranser gjør at det fortsatt må prioriteres hvem som får. 

Fra og med i morgen, fredag 28. januar, er det følgende grupper som får tilbud om hurtigtest: 

  • Personer med symptomer på covid-19. 
  • Alle som er i samme husstand som en smittet og derfor må teste seg ut av karantene for å komme seg på jobb, skole eller barnehage. 

Prioriterer de som har plikt til å teste seg 

- Vi prioriterer å gi ut tester til de som i følge smittevernloven har plikt til å teste seg; det vil si de som har symptomer eller smitte i husstanden, uttaler kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.  

- «Øvrige nærkontakter» som får varsel om at de har vært sammen med en smittet på jobb, gjennom fritidsaktiviteter eller på sosiale treff, er anbefalt å følge med egne symptomer i 10 dager. De må gjerne ta en test etter 3 og 5 dager, men disse kan vi dessverre ikke prioritere med mindre de har symptomer, uttaler Vonen som minner om at det også er tester å få kjøpt på apotek og i butikker. 

Vil fortsette med målrettet testing 

I tillegg vil kommunen jobbe strategisk opp mot større grupper. – Vi vil samarbeide med skoler og barnehager og teste avdelinger, trinn eller hele skoler der vi vurderer at det er stor sannsynlighet for videre smitte. Og alle som har testet positivt med hurtigtest må huske å registrere smitten på kommunens hjemmesider, avslutter kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.