Pressemelding fra vaksinasjonsteamet uke 24 i 2021

Pressemelding fra vaksinasjonsteamet uke 24 i 2021

I løpet av uke 24 er det satt 13 416 doser totalt i Stjørdal. 

Av disse er det 7 546 som har fått 1. dose og 5 444 er fullvaksinerte med 2 doser.  

Lokal koronainformasjon 

Koronavaksinasjon uke 25 og 26 

  • I uke 25 får vi tildelt 1 218 doser, av disse går 889 doser til 1. dosen og 329 til 2. dosen. 
  • I uke 26 får vi 1 158 doser, 977 til 1. dosen og 181 til 2. dosen. Vi starter innkalling av de eldste i gruppe 9 (45-54 år).

Vi er nå ferdig med å kalle inn prioritetsgrupper med underliggende sykdom/tilstander og det vil i uke 25 være gruppe 8 (55-64 år) som blir innkalt til vaksinering. Vi kommer ned til aldersgruppen 1964 denne uka. Vi fortsetter med gruppe 8 også i uke 26. 

Ferie og vaksinering  

Vi ber om at folk takker ja til tiden de får tildelt for vaksinering, både for 1. og 2. dose. De fleste av oss skal på ferie og vi regner med noe flytting av timer. Men vi ber alle om å planlegge ferien rundt vaksinering, og forberede seg på en annerledes ferie i år også. Om mange skal bytte tidspunkt for vaksinering vil dette gi mye ekstra jobb for vaksineteamet. Husk også, blir du innkalt svar! Hvis du ikke svarer, enten du skal godta, utsette eller takke nei blir det også mye ekstra arbeid.  

Vi vil begynne med booking av vaksinetimer i løpet av uke 25. I første omgang er timebestillingen kun tilgjengelig for de som alt har fått innkalling, dette gjelder også hvis du tidligere har utsatt timen din. Bookingen vil være tilgjengelig på Helsenorge.no. 

Vaksinestasjonen flytter i uke 25 

Vaksineteamet flytter til nye lokaler i uke 25, og ønsker alle hjertelig velkommen til Hegrahallen, Skjelstadmarkvegen 43, Hegra, i ukene framover. Tidligere Hegra barneskole blir tilholdssted for ungdomsskoleelever fra høsten 2021 på grunn av oppgradering av ungdomsskolen. 

 

Nasjonal koronainformasjon 

Intervaller 

Det kom nye retningslinjer for intervaller mellom dose 1 og 2 denne uka. Grunnet forsinkelser i leveransene fra Pfizer har helsemyndighetene bestemt at personer uten underliggende sykdom/tilstand skal ha 12 ukers intervall mellom dosene. Dette gjøres for at vi skal få vaksinert flere med 1.dosen. Vi kan dermed se for oss at vi vil holde på med vaksineringen et godt stykke utover høsten. 

Ungdom 12-17 år 

Det har kommet nye retningslinje for alder på barn med alvorlig sykdom/tilstander helt ned til 12 årsalderen, vi ber foreldre ta kontakt med fastlegen til barnet om noe av det nedenfor tilfaller sykdom/tilstand: 

For barn og unge er risiko for alvorlig forløp av Covid-19 lav, selv ved kronisk underliggende sykdom. Det åpnes likevel for vaksinasjon av barn og ungdom med høy risiko for alvorlig sykdom. Disse kan da tilbys BioNTech-Pfizer-vaksinen som er godkjent fra 12 år. Dette er først og fremst barn og ungdommer som har alvorlige og komplekse nevrologiske sykdommer eller medfødte syndromer. 

Koronasertifikatet 

Koronasertifikatet er tilgjengelig for alle som kan logge seg inn på helsenorge.no med for eksempel BankID. Det finnes også en fullmaktsløsning på helsenorge.no som gjør det mulig for andre å skrive ut koronasertifikat, men ved å benytte denne løsningen vil den som får fullmakt også få tilgang til informasjon om for eksempel resepter til personen som gir fullmakt. 

Rundt 110 000 personer kan ikke bruke PC, mobil eller nettbrett for å laste ned koronasertifikat fra Helsenorge. Helsedirektoratet og FHI jobber med en løsning som i løpet av noen uker skal gjøre det mulig å bestille koronasertifikat på papir. 

 

Til slutt: 

  • Har du symptomer på Covid-19 eller er nærkontakt med kjent smittetilfelle utsett vaksinetimen din.  
  • Ta kontakt med vaksinetelefonen ved alvorlig sykdom eller helseutfordringer, som gjør at du ikke kan møte på vaksinestasjonen. 
  • Ta kontakt med vaksinetelefonen om du tidligere har opplevd alvorlig allergi, anafylaktisk sjokk. 
  • Vaksineringen er gratis. 
  • Hvis du takker ja til vaksine, prioriter å ta den til oppsatt tid. Så sparer det arbeid og tid. 
  • Det er viktig å følge gjeldende smitteverntiltak selv om man er vaksinert og ta koronatest om man blir syk. 
  • Vaksineringen foregår i Hegrahallen 

Ring oss på vaksinetelefonen 477 81 754, hverdager kl. 09.00-11.00, så hjelper vi deg med å bestille time.