Støttekontakt og treningskontakt

Støttekontakt og treningskontakt

En støttekontakt skal hjelpe en annen person til å ha en aktiv og meningsfylt fritid.

Hvem kan få støttekontakt?

Barn som har behov for hjelp, for eksempel på grunn av 

  • somatisk (kroppslig) eller psykisk sykdom
  • skade eller lidelse
  • sosiale problemer, eller 
  • nedsatt funksjonsevne

kan ha rett på støttekontakt. Alle kommuner har en plikt til å ha en støttekontaktordning. I samarbeid med deg, vil forvaltningskontoret avklare om du kan få støttekontakt.

Det er gratis å motta støttekontakt, men du må selv regne med å dekke dine egne utgifter mens du er sammen med støttekontakten, som for eksempel inngangspenger til svømmehall, kinobillett, mat osv.

Støttekontakt kan gis individuelt, i grupper eller i samarbeid med en frivillig organisasjon.

Treningskontakt

Treningskontakt er en ny måte å organisere tjenestetilbudet støttekontakt på, når fysisk aktivitet er ønsket. Tilbudet har mange likhetspunkter med arbeidsformene i metoden "Fritid med bistand", og kan gis individuelt eller i gruppe.

Treningskontakten skal kunne skape en positiv opplevelse rundt idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv. Man planlegger aktiviteter/turer ut fra den enkeltes behov og forutsetning. Det er en gjensidig forpliktelse mellom treningskontakt og deltaker, og man evaluerer underveis.

Målet er at den enkelte kan overta ansvar for egen trening i selvvalgte aktivitetstilbud. I Stjørdal er det etablert ulike løsninger både individuelt og i gruppe som sikrer muligheten til å trene sammen med andre.

En treningskontakt er en støttekontakt med gjennomført kurs i planlegging og tilrettelegging av fysisk aktivitet for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser.

For mer informasjon, ta kontakt med barne- og avlastningstjenesten

Søk om støttekontakt eller treningskontakt

Du søker om støttekontakt eller treningskontakt ved å bruke felles søknadsskjema for helse- og omsorgstjenester. I søknadsskjemaet beskriver du dine hjelpebehov og hvilke tjenester du mener du trenger.

Søk om helse- og omsorgstjenester

Forvaltningskontoret behandler søknaden, vurderer hvilke behov du har og finner det helsetilbudet som passer best for deg. Du kan ta kontakt med Velferdsveiledning for å få råd og veiledning om helse- og omsorgstjenester, frivillige tilbud og støtte til pårørende.

Hva koster tjenestene? 

Tjenestene er gratis.

Hvordan klage på et vedtak eller tjenesten du mottar

 

Kontakt

Barne- og avlastningstjenesten
Barne- og avlastningsboligen
Telefon 40 43 03 54
Mobil 97 52 23 34

Telefonen er betjent hele døgnet fra mandag klokken 07:00 til søndag klokken 15:00.